Ir Luc Sterckx nieuwe voorzitter Febeliec

personalia 1/02/2012 9:28:43

De Raad van Bestuur van federatie van industriële verbruikers van elektriciteit en aardgas Febeliec heeft scheikundig ingenieur Luc Sterckx aangesteld als nieuwe voorzitter.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ir Luc Sterckx nieuwe voorzitter Febeliec

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Webinar Lock out Tag out

Pilz Webinar

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNETBE -- De federatie van industriële verbruikers van elektriciteit en aardgas in België neemt hiermee afscheid van voorzitter Paul Matthys die Febeliec leidde sinds begin 2009.

Luc Sterckx is Burgerlijk Ingenieur Scheikunde van opleiding (KU Leuven) en heeft een lange carrière achter de rug in de industrie.

Na het behalen van een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen startte hij in 1979 bij Exxon Chemicals en werkte daarna in leidinggevende functies bij Indaver, PetroFina, FINA Duitsland, Atofina-Total en Oleon.

Van 2005 tot april 2011 was hij CEO van SPE-Luminus, zodat hij ook de productie- en leverancierskant van de elektriciteits- en gassector in België grondig kent.

Sterckx was voorheen actief als bestuurder en/of voorzitter van beroepsfederaties zoals essenscia, CEFIC, VBO, UWE, Voka en FEBEG. Vandaag is hij tevens gasthoogleraar aan de KU Leuven.

Doorheen heel zijn carrière is hij sterk gedreven door de energieproblematiek, en dit zowel door de maatschappelijke aspecten van energie als door het belang ervan voor de industriële ontwikkeling.

Met zijn voorzitterschap van Febeliec wil hij naar eigen zeggen ‘constructief bijdragen tot het verbeteren van de ontwikkelingsmogelijkheden voor de industrie in ons land’. << (BB) (foto: UGent, © Hilde Christiaens)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Studiebureau Arcadis, softwareleverancier Spacewell, innovatie­partner Made en communicatie­partner Social Seeder lanceerden samen het online platform www.B2Building.help.

Maakindustrie aan de slag met gezichtsmaskers voor zorgsector

Makerspace@PXL-UHasselt print in hoog tempo onderdelen voor gezichtsmaskers voor zorgcentra in Limburg. Delplex ontwikkelde een nieuw type beschermmasker, dat snel op de markt komt.

Geo-engineering: leven met CO2-uitstoot

CO2-emissies zijn een nevenverschijnsel van onze koolstofmaatschappij. Jaarlijks gaat 40 à 50 miljard (of giga-)ton de lucht in. Dat heeft klimaatgevolgen. Daarom moet dit naar beneden.

Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

BYD heeft vandaag de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen.

VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

Ingenieur Albert De Beir en het Robotica-team aan de VUB Brubotics hebben een noodmasker ontwikkeld, dat het verplegend personeel in ziekenhuizen in de strijd tegen corona kan helpen

Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Lilium, dat in München een elektrisch vliegtuig ontwikkelt dat verticaal start en landt, haalt bij bestaande investeerders meer dan 240 miljoen dollar (zo’n 217 miljoen euro) op.

65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Ondanks het coronavirus dat massaal bedrijven lam legt, kwamen toch bijna 200 start-ups hun idee digitaal pitchen. Dit is een absoluut record voor de grootste accelerator van het land.

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Enerdeal besliste na de crisis in 2013 zijn activiteiten open te trekken van ontwikkelen en bouwen van PV-systemen, naar financiering, operating & maintenance… om ‘solar as a service’ te bre

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners