• 25/01/2012
  • |     BB

Siemens waarschuwt: reële economie steeds meer onder druk

Vooral grote bestellingen blijven achter: portefeuille Siemens-concern daalt met 5%. De Belgische tak verwacht veel van duurzame technologie.

Trefwoorden: #bestellingen, #economie, #siemens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens, André Bouffioux )

ENGINEERINGNET.BE -- Volgens CEO Peter Löscher van het industriële Siemens-concern heeft de crisis een steeds duidelijker impact op de technische markten. Dat maakte de CEO bekend tijdens de voorstelling van de financiële resultaten.

Siemens geldt algemeen als een graadmeter van de gezondheid van de industriële sectoren, vooral in Europa.

Löscher: “De onzekerheden van de aanhoudende schuldencrisis hebben hun stempel op de economie gedrukt. Onze omzet is opnieuw gestegen, maar vertragingen in bepaalde projecten belastten de winst.”

“Hoewel er voor de tweede helft van het jaar een herstel verwacht wordt, zullen we hard moeten werken om onze doelstellingen te halen.”

Siemens België-Luxemburg deed het in 2011 verhoudingsgewijs meer dan goed: de omzet bleef met 1,029 miljard euro stabiel en de orderontvangst steeg met 2,2% tot 976 miljoen euro. Deze omzet werd voor 47% gerealiseerd in Industry, 37% in Healthcare en 16% in Energy. Wel daalde het aantal medewerkers in België van 1.900 in 2010 naar 1.769 in 2011.

Belgisch CEO André Bouffioux “2012 dient zich aan als een moeilijk jaar. De economie is onzeker en er wordt veel tegenwind verwacht. Toch heeft Siemens België-Luxemburg de gezonde ambitie om zijn markpositie te behouden in alle sectoren waarin het actief is.”

“Wij zien heel wat kansen in de combinatie van duurzame en kostenbesparende oplossingen. Siemens beschikt over een uniek groen portfolio dat in België en Luxemburg ongeveer 30 procent van de omzet vertegenwoordigt én sneller groeit dan de rest van het portfolio.”