Robots stunten op CES (+video)

Economie 24/01/2012 9:49:51

Van robo-dinosauriërs tot mecha-masseurs: de beursvloer van de Consumer Electronics Show werd bevolkt door een circus aan absurde noviteiten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Robots stunten op CES (+video)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Wat te denken van een met de iPhone bestuurbare bal, een rugmassagerobot WheeMe of de praktische maar maffe vloervegers als de dansende Mint sweepers?

Murata, de condensatorfabrikant uit Japan stuntte op de Show met twee robots die over een balk konden fietsen: Murata Boy op een gewone fiets en Murata Girl op een eenwieler. Ze gebruiken twee gyrosensoren en een vliegwiel om overeind te blijven. Met de robots wil Murata laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun componenten.

Robotdweil
Robot Scooba van iRobot had het ook druk op de beurs hij (of zij?) dweilt de vloer en kan heel makkelijk bij de hoeken en randen rondom toiletten komen. Roomba, de stofzuigende collega, was al langer bekend.

Veegrobots
Ook voor de interieurverzorging zijn de Mint veegrobots. Het enige wat je nog zelf moet doen is een droog of nat doekje aanbrengen, en de robot doet de rest.

Massagebot
Massagerobot WheeMe van het Israëlische Dreambots zorgde voor de nodige ontspanning van de beursbezoekers. Hij zoekt automatisch en stilletjes zijn weg over je lichaam, zonder te vallen of grip te verliezen. Terwijl hij rijdt masseren zijn gepatenteerde vingertjes het vermoeide lichaam.

Robotbal
Op school werd je altijd als laatste gekozen in het voet-, hand-, hockey- of basketbalteam? Het is nu eindelijk mogelijk om volledige balcontrole te krijgen. Daarvoor moet je beschikken over een iPhone en voor 130 dollar de bestuurbare bal Sphero aanschaffen. Via het beeldscherm van de telefoon kun je de bal precies laten doen wat je wilt. << (GL) (Bron: Aandrijven & Besturen)

Op de foto: Massagerobot WheeMe heeft gepatenteerde vingertjes

Video:


Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners