O&O: word lid van een startende TETRA-gebruikersgroep

Onderzoek & Wetenschap 23/01/2012 15:27:02

Het Innovatiecentrum Antwerpen signaleert een opportuniteit voor wie wil investeren in innovatie en O&O. Voor bepaalde startende TETRA-projecten kunt u lid worden van een gebruikersgroep.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- In de aanloop van een aantal collectieve TETRA-onderzoeksprojecten kunt u zich opgeven als lid van een gebruikersgroep. Dat betekent dat u het project mee kunt sturen en dat u de resultaten van het onderzoek in kwestie ontvangt én mag gebruiken.

Het IWT van de Vlaamse overheid financiert 92,5% van het onderzoeksbudget, de overige 7,5% komt van de leden van de gebruikersgroep. De kost voor uw bedrijf is dus minimaal.

Hieronder volgt een lijst van TETRA-projecten met gebruikersgroepen.

Industriële Toepassingen van Objectcategorisatie
Het herkennen van objecten in beelden wordt reeds geruime tijd toegepast in de industrie, voor zover het uitzicht van het te herkennen object goed op voorhand gekend is. Voorbeelden zijn het lezen van gedrukte teksten (OCR) en het detecteren en nameten van auto-onderdelen (zie fig. 1). In dit project gaan we een stap verder.
Contact: Toon Goedemé, toon.goedeme@lessius.eu

Betrouwbaarheidsanalyse van gietstukken met behulp van simulatietechnieken
Tegenwoordig worden zowat alle structureel belaste componenten in een mechanische constructie ontworpen met behulp van CAE-technieken. Opdat de ontwerper een waarheidsgetrouw beeld zou krijgen van de kwaliteit van zijn ontwerp dient hij echter te beschikken over nauwkeurige gegevens. De doelstelling van dit project is om na te gaan in hoeverre intervaltechnieken een oplossing bieden om onzekerheid bij gietstukken door te rekenen naar onzekerheid op analyseresultaten.
Contact: David Moens, david.moens@lessius.eu

Modelleren in software-engineering voor ingebedde systemen
Steeds vaker worden modellen gebruikt ter ondersteuning van ingenieurs: als startpunt van een ontwerp, om met simulatie een denkpiste uit te testen, om informatie uit te wisselen tussen verschillende ontwerpers, om testen te systematiseren, om automatisch code te genereren, enz. Tal van modelleringstalen zijn hiervoor ontwikkeld, van causale blokdiagrammen (bvb. in Matlab/Simulink) en toestandsautomaten tot domeinspecifieke modelleringstalen.
Contactpersonen: Paul De Meulenaere, paul.demeulenaere@kdg.be - Hans Vangheluwe, hans.vangheluwe@ua.ac.be

Optimalisatie van gewijzigde atmosfeerverpakkingen voor bakkerijproducten op basis van microstructuuranalyse
Veel levensmiddelen worden verpakt in een gewijzigde atmosfeer voor het verlengen van de houdbaarheid. Bij poreuze voedingsmiddelen, zoals bakkerijproducten, doen zich gasuitwisselingen voor tussen product en kopruimte in de verpakking.
Contact: Leen Van Campenhout, Leen.Van.Campenhout@khk.be

Innovatieve stikstofverwijdering in conventionele industriële actief-slib systemen
Het doel van het project is het ter beschikking stellen van onderbouwde hulpmiddelen en kennis voor het ontwerp, de dimensionering en de realisatie van economisch en ecologisch optimale warmwatersystemen.
Contact: Jan Dries, jan.dries@kdg.be

Sanitair Warm Water
Het doel van dit project is het ter beschikking stellen van onderbouwde hulpmiddelen en kennis voor het ontwerp, de dimensionering en de realisatie van economisch en ecologisch optimale warmwatersystemen.
Contact: Ivan Verhaert, Ivan.Verhaert@khk.be - Eddy Janssen, Eddy.Janssen@KdG.be - Bart Bleys, Bart.bleys@bbri.be

Een onderneming beter (be)sturen m.b.v. management informatie
In een steeds sneller draaiende economie, moeten organisaties steeds sneller beslissen - en tot beter geïnformeerde besluitvorming komen. Meten is dan ook weten: beleidsinformatie (Business intelligence) zorgt ervoor dat het management gemakkelijk en snel beschikt over de nodige cijfers.
Contact : hans.tubbax@lessius.eu

Bron: Innovatiecentrum Antwerpen

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Netwerkevent Smart Hub Connects

Kom op donderdag 12 maart 2020 in het Provinciehuis in Leuven inspiratie tanken op hét netwerkevent waar visionaire durvers en innovatieve doeners met elkaar verbinden en kennis uitwisselen.

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Deze mastercourse zal op 03/04/2020 een overzicht van data science geven en van de opportuniteiten, die deze wetenschap biedt voor innovatie vanuit een industrieel oogpunt.

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

Het Canadese Valsoft Corporation Inc nam het Kortrijkse Navitrans International marktleider in logistieke software voor Transport, Warehousing (WMS) en Freight Forwarding, over.

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners