• 12/01/2012
  • |     BB

Damen Shipyards neemt software voor onderhoudsplanning in gebruik

Implementatie onderhoudsplanning bij Nederlandse scheepswerf Damen Shipyards neemt slechts enkele dagen in beslag.

Trefwoorden: #damen, #damen shipyards, #erp, #ict, #ifs, #informaticia, #it, #service, #supply chain

Lees verder

b2b

( Foto: Damen )

ENGINEERINGNET – De scheepsbouwer Damen Shipyards in Gorinchem heeft gaat nu ook de softwaremodule voor serviceplanning van ERP-leverancier IFS gebruiken. Bij Damen draaien al verschillende pakketten van IFS.

IFS nam in 2010 het Britse softwarebedrijf 360 Scheduling over, en kreeg daardoor toegang tot de kennis van dat bedrijf op het vlak van planningsoftware voor serviceafdelingen en –bedrijven. Damen is nu de eerste klant in de Benelux die deze onderhoudssoftware in gebruik zal nemen.

Heino Westdijk, directeur Services bij Damen: “De nieuwe planningsoftware voorziet in onze behoefte om snel een beter overzicht te krijgen in het inplannen van onze mensen. De implementatie is binnen enkele dagen gerealiseerd, zodat we hiermee op zeer korte termijn al winst kunnen behalen.”

Henk Tiesma, Senior Account Executive bij IFS Benelux: “Het systeem biedt de mogelijkheid om de meest efficiënte scenario’s te ontwikkelen of het beste serviceniveau te leveren, en biedt de gebruiker volledige controle over serviceniveaus en rentabiliteit.”


ACHTERGROND
IFS is een beursgenoteerd bedrijf dat een ERP-suite aanbiedt. Deze ERP-suite is een complete, op componenten gebaseerde oplossing gebouwd op SOA-technologie. IFS richt zich op organisaties met flexibele bedrijfsprocessen, waar (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain of projecten. Het bedrijf werkt voor tweeduizend klanten in vijftig landen en heeft 2.700 medewerkers in dienst. IFS behaalde in 2010 een netto-omzet van 271 miljoen euro.