Volgens Agoria wordt 2012 een moeilijk jaar

Economie 9/01/2012 10:39:42

Belgische autofabrieken bouwen dit jaar opnieuw meer dan 500.000 auto’s.

Lees hieronder verder   
Verwant

“Time to connect Belgium with 5G” - column

Maatschappelijke impact van technologiebedrijven

Dominique Demonté wordt algemeen directeur van Agoria Wallonie

“Gaan we groeibedrijven straffen?” - opinie

België telt vijf nieuwe ’Fabrieken van de toekomst’

Technologische industrie flirt met 2% groei

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De autoproductie in ons land heeft een goed jaar achter de rug, zegt technologiefederatie Agoria.

De 3 automobielproducenten produceerden in 2011 563.290 auto’s, een stijging met 18 procent tegenover 2010. Audi en Volvo kunnen productierecords voorleggen, Bij Ford blijft de productie nagenoeg stabiel. Alle constructeurs hebben bovendien uitzicht op productie van nieuwe modellen. Agoria waarschuwt wel voor de gevolgen van de economische groeivertraging. Die zal zo goed als zeker een impact hebben op de export- en productiecijfers van 2012.

• Het wereldwijde verkoopsucces van het merk Volvo, zorgt ervoor dat in Gent het productierecord van 2005 sneuvelt. Toen werden er 258.000 auto's gebouwd. Volgend jaar wordt nog de nieuwe Volvo V40 geïntroduceerd en die wordt in Gent gebouwd. Voor het aanpassen van het productieapparaat voor de productie van de nieuwe V40 wordt er 55 miljoen euro geïnvesteerd.

• Bij Ford Genk bleef de productie in 2011 nagenoeg stabiel. 2012 is het laatste volledige productiejaar van het huidige gamma wagens. In 2013 wordt het nieuwe model van de Mondeo voorgesteld en in 2014 worden de nieuwe S-Max en Galaxy gelanceerd.

• Bij Audi in Brussel draait de productie van het model A1 nu op kruissnelheid. Vanaf maart 2012 zal het vijfdeursmodel van de A1, de sportback, dat ook in Brussel wordt gebouwd, op onze wegen te zien zijn.

Agoria wijst er wel op dat de voertuigbedrijven in ons land niet immuun zijn voor de gevolgen van de internationale groeivertraging en maatregelen zoals de afschaffing van ecopremies en lastenverhogingen op bedrijfswagens in ons land.

Nog volgens de technologiefederatie is de voertuigsector een van de belangrijkste exportsectoren van ons land: ze zou goed zijn voor 10 procent van de totale uitvoer van ons land. << (KV)(foto lightimagehosting)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Deze mastercourse zal op 03/04/2020 een overzicht van data science geven en van de opportuniteiten, die deze wetenschap biedt voor innovatie vanuit een industrieel oogpunt.

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

Het Canadese Valsoft Corporation Inc nam het Kortrijkse Navitrans International marktleider in logistieke software voor Transport, Warehousing (WMS) en Freight Forwarding, over.

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners