Flamac en imec slaan handen in mekaar

Economie 6/01/2012 10:23:41

Flamac en imec combineren expertise voor het ontwikkelen van nieuwe materialen voor zonnecellen

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgisch-Amerikaanse publicatie over koolstofnanobuisjes in Science

Imec en Kuwait University onderzoeken goedkopere zonneceltechnologie

imec gaat voedsel- en afvalsorteermachines van Best Sorting innoveren

Imec en ON Semiconductor gaan samenwerken

Bezoek imec tijdens de Open Bedrijvendag 2012

Organische zonnecel haalt recordrendement

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Imec gaat samenwerken met Flamac, een afdeling van SIM vzw (Strategisch Initiatief Materialen in Vlaanderen), om een nieuwe generatie van halfgeleiders te ontwikkelen voor zonnecellen.

In het kader van deze samenwerking worden nieuwe materialen onderzocht als alternatief voor de standaard zonnecellen bestaande uit koper indium, gallium en selenium (CIGS).

Johan Paul, manager van Flamac: “Onderzoekscentra zoals imec bijstaan door hun materiaalontwikkeling te versnellen is precies wat Flamac wil beogen. We zijn erg opgetogen dat Flamac en imec een samenwerking aangaan in dit toepassingsdomein."

Jef Poortmans, Program Director Energie in imec: “De samenwerking met Flamac maakt deel uit van de uitbreiding van ons zonnecelportfolio. Door Flamac’s expertise in high-throughput materiaalonderzoek te combineren met onze expertise in dunne-film zonnecellen, zijn we ervan overtuigd dat we versneld tot goede resultaten kunnen komen.

Deze verruiming laat ons toe om de valorisatie in Vlaanderen te maximaliseren en is een nieuwe belangrijke stap in het versterken van de ELAT-regio in het domein van dunne-film zonneceltechnologie wat we samen met Solliance naar streven.” << (KV)

(foto Flamac: In Flamac werd enkele maanden geleden een geautomatiseerd dunne film depositie systeem geïnstalleerd. Dit platform bestaat uit 8 proceskamers welke toelaten om zowel PVD -Physical Vapour Deposition-, als PE-CVD -Plasma Enhanced Chemical Vapour Deposition- coating processen te bestuderen. Alle kamers zijn geïnstalleerd op een centrale caroussel. Daarnaast is elke kamer uitgerust met een IR verwarmingseenheid. Met het platform kunnen dunne filmen op een brede waaier aan substraten worden afgezet zoals glas, metalen of kunststof.)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Deze mastercourse zal op 03/04/2020 een overzicht van data science geven en van de opportuniteiten, die deze wetenschap biedt voor innovatie vanuit een industrieel oogpunt.

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

Het Canadese Valsoft Corporation Inc nam het Kortrijkse Navitrans International marktleider in logistieke software voor Transport, Warehousing (WMS) en Freight Forwarding, over.

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners