• 03/01/2012

Interview met de winnaar Dag Van De Ingenieur 2011

We zijn even gaan kijken waar Joni Vanderheijden, de winnaar van de editie 2011, nu zoal mee bezig is. Hij antwoordde graag op volgende vragen...

Lees verder

Productnieuws

1. Je bent aan het werk. Wat doe je nu?
Ik ben in oktober begonnen als safety ingenieur bij de MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel). In deze functie behandel ik de risico’s die impact hebben op het wezen van onze reizigers, om ervoor te zorgen dat zij geen enkel gevaar lopen op hun reizen door Brussel.

Een voorbeeld? Eén aspect van mijn functie is het ondervangen van de risico’s voor het PULSAR project: de automatisatie van de metrolijnen 1 & 5. De veiligheid van de reizigers moet hierbij gegarandeerd worden in alle situaties, dus ook zonder bestuurder.

2. Hoe ben je bij je huidige werkgever gestart?
De MIVB was aanwezig op een jobbeurs georganiseerd door onze campus (Erasmushogeschool Brussel – departement IWT) en daar overhandigde ik hen mijn CV. Ik werd enige tijd later gecontacteerd om te komen solliciteren voor de betreffende functie.

Uiteraard had ik niet veel ervaring op het vlak van veiligheid voor spoortoestellen maar de MIVB bezorgde mij de nodige informatie en opleidingen. De praktijk leert me nu dat dit een boeiend vakgebied is omdat er naast engineering een boel andere dimensies bijhoren, zoals menselijk gedrag. Men kan bijvoorbeeld alle technologie voorzien voor een vlotte evacuatie, maar als men geen rekening houdt met de factor ‘paniek’, kan het nog altijd nefast aflopen.

3. Licht aub nog eens heel kort het project toe waarmee je de selectie hebt gewonnen bij de Dag Van De Ingenieur wedstrijd.
Het project genaamd ‘Nomad Light Molecule’ was ...

Lees het volledige interview hier...

Meer informatie:
Dag Van De Ingenieur door USG Innotiv
Britselei 80 - B-2000 Antwerpen
www.dagvandeingenieur.be - info@usginnotiv.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
USG Innotiv
www.usginnotiv.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.