Univercells investeert in grootschalige productie van vaccins

Bedrijfsnieuws 19/03/2020 12:17:44

Met een oppervlakte van 15.000 m² laat deze nieuwe site in Jumet Univercells toe om de ontwikkeling en commerciële productie van vaccins te versnellen en om werkgelegenheid te creëren voor de regio.

Lees hieronder verder   
Verwant

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Corona als bron van inspiratie

Medicatie tegen longproblemen veroorzaakt door coronavirus getest

Start-up ontwikkelt online module voor eerste triage van coronapatiënten

Vlaamse supercomputer ingezet in strijd tegen COVID-19

VUB-ingenieurs hebben nu ook een prototype beademings­toestel klaar

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Zebrastraat - Gent

dinsdag 31 maart 2020

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze capaciteitsuitbreiding is mogelijk gemaakt door de eerder aangekondigde financieringslening van de Europese Investeringsbank ter waarde van 20 miljoen euro.

De aankoop weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om een gevestigde waarde te worden in het aanleveren van essentiële en beperkt beschikbare vaccins op wereldschaal.

Sinds zijn ontstaan streeft Univercells naar een verhoging van de vaccinatiegraad wereldwijd met het oog op preventie of uitroeiing van ernstige infecties, wat miljoenen levens kan redden.

In de context van de huidige COVID-19 pandemie is de nood aan het versterken van inspanningen tegen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen meer dan ooit aan de orde.

Het bedrijf plant om de nieuwe site te Jumet te gebruiken voor de productie van vaccins tegen polio, mazelen en rodehond – programma’s die gesteund worden door de Bill en Melinda Gates Stichting – evenals zijn vaccin tegen hondsdolheid – een programma gefinancierd door het Waalse Gewest.

Er zijn ook plannen voor verdere uitbreiding van de portfolio met vaccins tegen gele koorts, HPV (humaan papilloma virus) en hepatitis A.

Daarnaast is Univercells actief op zoek naar samenwerkingen voor onderzoeksprogramma’s ter bestrijding van COVID-19, waarbij het bedrijf zijn kennis inzet om snel grote hoeveelheden van een betaalbaar vaccin te produceren.

Het bedrijventerrein van 15.000 m² wordt uitgerust met geavanceerde laboratoria, clean rooms en GMP-conforme zones voor de fabricage van producten bestemd voor klinisch onderzoek en de commerciële markt.

Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten worden gepland op de site vanaf de tweede helft van 2021, gevolgd door industriële productie vanaf 2022.

Dankzij deze activiteiten worden tientallen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd en Univercells is actief op zoek naar wetenschappers, laboranten, ingenieurs en experten kwaliteitsbewaking.

De nieuwe site wordt ook aangewend voor het aanbieden van diensten in de productie van virale vectoren voor geavanceerde behandelingen zoals cel- en gentherapie. << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Start-up ontwikkelt online module voor eerste triage van coronapatiënten

Om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten heeft Bingli, dat ondersteund wordt door Start it @KBC, een module ontwikkeld die de eerste triage van patiënten voor zijn rekening kan nemen.

Lockdown, ook in de ruimte

De picosatellieten Picasso en Simba zouden gisteren de ruimte ingaan op een Vega-raket. Maar als gevolg van de Franse maatregelen tegen Covid-19 werden alle lanceercampagnes opgeschort.

Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

Sectorfederatie essenscia vlaanderen reageert positief op de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Demir om de procedures rond de aanleg van dit nieuw pijpleidingraject op te starten.

DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

Penta-Ocean Construction en DEME Offshore hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) gesloten met betrekking tot uitgebreide samenwerking voor de bouw van offshore windparken in Japan.

Vlaamse supercomputer ingezet in strijd tegen COVID-19

Om onderzoek rond dit virus nog beter te ondersteunen, gaat het VSC, als high-performance computing-centrum, gedurende 8 weken extra rekencapaciteit beschikbaar stellen van onderzoekers.

Nieuw PIC-fabricageproces pakt tekortkomingen aan

De huidige PIC-fabricagemethoden leiden tot grote variabiliteit, wat resulteert in een beperkte opbrengst, lange vertragingen tussen het conceptuele idee en het werkende apparaat, ...

Yvon Guérin wordt nieuwe CEO van Vandemoortele

De Raad van Bestuur van Vandemoortele meldt dat Yvon Guérin, huidige Managing Director Bakery Products, vanaf 1 juli 2020 Jules Noten zal opvolgen als CEO van het bedrijf.

Hoeveel elektrische auto’s kan het elektriciteitsnet aan?

Er rijden meer dan een miljard voertuigen rond op onze planeet, goed voor 1/5 van alle CO2-uitstoot. De switch naar elektrisch rijden kan onze ecologische voetafdruk gevoelig verminderen.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners