VEGA totaalaanbieder voor niveau en druk in farma-toepassingen

Technisch nieuws 28/02/2020 9:45:03

De bijzondere uitdaging van de farmaceutische industrie ligt in de veelzijdigheid van de processen. De mate waarin de productie doorgang kan vinden, bepaalt het succes.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

Cleantechrapport 2020 toont overzicht Vlaamse cleantech

AVA Biochem partnert met Michelin Group

VEGA totaalaanbieder voor niveau en druk in farma-toepassingen

Trend naar miniaturisatie: ultra-kleine connector IP68

Omschakeling van aardolie naar hout in chemische industrie haalbaar?

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Of er nu gemengd, afgevuld, in de autoclaaf gesteriliseerd of conform CIP en SIP wordt gereinigd. Des te belangrijker is het voor eigenaren van installaties om volledig te kunnen rekenen op de meettechniek.

Niveau- en druksensoren van VEGA maakten over een tijdsbestek van vele decennia naam dankzij hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Robuust, veelzijdig en ook nog eenvoudig in het gebruik zorgen ze, zelfs onder extreme omstandigheden of onder strikte regelgeving, voor dat cruciale ietsje extra dat de veiligheid en efficiëntie van de installaties optimaliseert.

Totaalaanbieder voor niveau en druk
Met nieuwe series compacte instrumenten (druksensoren en niveauschakelaars) vervolledigt VEGA haar meettechniekportfolio voor de farmaceutische productie. De productfamilies VEGABAR en VEGAPOINT bewijzen dat automatiseren zeer eenvoudig kan, zonder compromissen te hoeven doen op vlak van veiligheid, hygiëne en nauwkeurigheid.

De nieuwe meetinstrumenten zijn bij uitstek ontworpen voor standaardapplicaties zonder concessies op de VEGA-kwaliteit. Hun uniforme hygiëneadaptersysteem zorgt voor de flexibiliteit die kosten en voorraden redelijk houdt. De procesaansluitingen kunnen ook aangepast worden aan de specifieke eisen van de levensmiddelenproductie en de beperkingen van de installaties ter plaatse.

In één oogopslag: 360°-indicatie van de schakelstatus
Alle schakeltoestanden zijn met de rondomweergave van de schakelstatus vanuit elke richting te zien. De kleur van de lichtring is te kiezen uit 256 kleuren en blijft zelfs bij daglicht goed zichtbaar. Aan die kleur is in één oogopslag te zien of de meetapplicatie werkt, of de sensor schakelt en of er een storing in het proces aanwezig is.

Intelligentie met IO-Link
De nieuwe compacte serie zit boordevol intelligente sensortechniek. Het IO-Link standaardprotocol zorgt voor een makkelijke en toch universele communicatie. Daarmee beschikken de instrumenten over een gestandaardiseerde communicatie interface die zorgt voor een naadloze gegevensoverdracht en een eenvoudige integratie van de installatie.

Eenvoudiger met draadloze bediening
De nieuwe VEGABAR- en VEGAPOINT-sensoren werken met bluetooth. Met de smartphone of de tablet zijn ze makkelijk uit te lezen. Precies in omgevingen als cleanrooms, waar de toegang toch al moeilijk is, vereenvoudigen ze de inbedrijfstelling en bediening.

De nieuwe VEGABAR-druksensoren en VEGAPOINT-niveauschakelaars betekenen een belangrijke mijlpaal voor VEGA. Met de nieuwe toestellen is een zeer eenvoudige procesintegratie mogelijk en hun vormgeving is optimaal voor hygiënische omgevingen. Ze combineren veiligheid, flexibiliteit en reproduceerbaarheid wat perfect aan de noden van de farmaceutische industrie beantwoordt. <<

www.vega.com/nl/farma
www.vega.com/levensmiddelen

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners