Suez en Renewi testen klimaatbewuste afvalinzameling

In samenwerking met VIL starten Suez en Renewi een duurzaam proefproject, waarbij ze gezamenlijk containers met PMD-bedrijfsafval van hun klanten in Oost-Vlaanderen ophalen.

Trefwoorden: #afvalinzameling, #duurzaam, #proefproject, #Renewi, #Suez

Lees verder

Nieuws

( Foto: Suez )

ENGINEERINGNET.BE - Het project, dat begin maart van start gaat, heeft als doel de uitstoot van schadelijke emissies terug te dringen. Suez en Renewi willen met het Oost-Vlaamse proefproject een flinke besparing in CO2- en NOx-emissie realiseren.

In de praktijk betekent dat de inzamelwagens 30% minder kilometers zouden afleggen. Dit komt niet enkel de uitstoot van schadelijke stoffen, maar ook de verkeersdrukte ten goede. Op jaarbasis zou dat neerkomen op een besparing van 40.000 kilometers, 19.170 liter brandstof en 61.793 kg CO2.

Met dit proefproject willen de afvaldienstverleners laten zien hoe de doelstellingen van dit project (Collecting together for you) door een goede samenwerking in de logistieke keten bereikt kunnen worden. Een concrete duurzame logistieke oplossing kan dus bijdragen aan de leefbaarheid van een omgeving.

Indien het proefproject een succes wordt, is er de verwachting dat ook andere inzamelaars zich zullen aansluiten bij dit duurzame initiatief.