Kwaliteit Belgische wegeninfrastructuur scoort niet goed

orinews 26/02/2020 15:20:09

Het World Economic Forum heeft ook voor 2019 zijn ‘The Global Competitiveness Report’ gepubliceerd. In dit rapport vinden we terug hoe 141 landen scoren op verschillende domeinen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Building Information Modeling versus Building Information Management

Vrouwelijk talent aan het hoofd van een familiebedrijf

Insight neemt Frans digitaal consultancybureau over

Sweco neemt handelsfonds Temco over van failliete Ecophos

DEME presenteert grootschalig Omaans project voor groene waterstof

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Vragenuurtje EPLAN Pro Panel

EPLAN Webinar

woensdag 15 april 2020

Warehouse Management Systemen (WMS)

digital learning

donderdag 16 april 2020

Business Process Management - schriftelijk

digital learning

donderdag 16 april 2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De top 3 van 2019 bestaat dit jaar uit Singapore (1), de Verenigde Staten (2) en Hong Kong (3). Op de vierde plaats staat Nederland, gevolgd door Zwitserland, Japan, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. België staat pas op de 22ste plaats.

Waar we vanuit onze sector vooral de aandacht op willen vestigen, is de tweede pijler ‘Infrastructuur’, die wordt onderverdeeld in transportinfrastructuur en nutsinfrastructuur. België staat hier respectievelijk op de 16de en 7de plaats, wat resulteert in een 14de plaats als we de volledige infrastructuurpijler beschouwen. Nederland staat op de 2de plaats en moet enkel Singapore laten voorgaan.

Het meest opvallende binnen de infrastructuurpijler is onze score op het onderdeel ‘Kwaliteit van de wegeninfrastructuur’. Hier staat ons land namelijk pas op de 56ste plaats. Dit betekent dat we slechter scoren dan bijvoorbeeld India (48), Rwanda (38), Egypte (28) en Namibië (21). Op vlak van nutsinfrastructuur scoren we dan weer zeer goed met ons elektriciteitsnetwerk (2).

Onze algemene score in het rapport toont aan dat België een goed tot zeer goed land is om in te leven. De onderdelen waar we minder goed op scoren, zeker ten opzichte van onze buurlanden, geven ons een goede indicator waar we in België aandacht moeten aan besteden.

Onze sector heeft de nodige kennis en expertise in heel wat van deze domeinen, waaronder infrastructuur, en kan een belangrijke rol spelen in een gerichte aanpak en het positief beïnvloeden van onze toekomstige scores. Daarnaast hecht ORI heel wat belang aan uitvoerig wetenschappelijk onderzoek op het vlak van infrastructuur.

Onze organisatie ondersteunt, samen met Tractebel, Arcadis Belgium, Sweco Belgium en Antea Group, de academische leerstoel van de VUB en ULB, “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning”, waarbij het Belgische infrastructuurbeleid gedurende vier jaar onder de loep zal worden genomen. << (foto: waldorf27 - 123RF)

Lees het rapport
Leerstoel


Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Chirurgisch maatwerk bij schedelprothesen

CADskills patenteerde zijn innoverende kaakgewrichtsprothese of Temporomandibular Joint. Gewoonlijk wordt een ‘standaardprothese’ gebruikt of een prothese die aangepast is aan de patiënt.

3D-printing tegen Corona maar ...

Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Creativiteit, Fablabs en 3D-printing tegen Corona. Er worden maskers, kleppen en ventielen geprint maar... er is ook regelgeving.

Horizonverleggende innovaties bij Beckhoff

Naast een nieuwe reeks stroomsensoren voor metingen van 1 tot 5.000 A, breidt Beckhoff onder andere zijn compacte industriële PC-serie uit met de krachtige C6025 Intel Core i-power PC.

DEME Group zet in op artificiële intelligentie

De helft van de Belgische bedrijven heeft moeite om zijn vacatures in te vullen. Ook bij Deme, wereldleider op het gebied van baggeren, waterbouw en milieuwerken is het niet evident.

Corona: recycleer geen binnenlucht

De Federation of European Heating, Ventilation and Airconditioning Associations, REHVA, bracht een richtlijn uit over hoe met ventilatie in gebouwen om te gaan in Coronatijden.

Oprichting logistieke taskforce in strijd tegen Corona

De Vlaamse overheid richt de Logistics Resilience Task Force op, die door VIL gecoördineerd zal worden. Er zal overleg gepleegd worden over logistieke ketens, die nu onder druk staan.

Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

De Noordzee wordt niet aanzien als gebied voor de ontwikkeling van golfenergie, vanwege de relatief lage intensiteit van de golven in vergelijking met Ierland, Portugal, Spanje en het VK.

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Het Poolse regionale spoorwegbedrijf Koleje Slaskie (‘Silesian Railways’) vernevelde bij wijze van test TiO2-nanochemie in zijn passagierswagon en ... lijkt tevreden met het resultaat.

Kontron pITX-APL V2.0 levert hoge prestaties

Kontron breidt zijn productlijn in de Pico-ITX-vormfactor uit met het pITX-APL V2.0 embedded moederbord, dat is uitgerust met Intel AtomR E39xx en IntelR CeleronR N3350 / J3455 twee- en quad-core CPU's en biedt verbeterde prestaties met een uitgebreid scala aan functies. Het is ideaal voor industriële clienttoepassingen. >>

Partners