MRM Health gaat met DuPont Nutrition & Biosciences samenwerken

Microbioomspecialist MRM Health gaat zijn eerste industriële samenwerking aan met DuPont Nutrition & Biosciences rond stofwisselingsziekten en haalde ook 14 miljoen inveseringkapitaal op.

Trefwoorden: #DuPont Nutrition & Biosciences, #microbiomen, #Microbioomspecialist, #MRM Health, #VIB

Lees verder

Techniek

( Foto: MRM Health )

ENGINEERINGNET.BE - MRM Health, een nieuwe spin-off van MRM Technologies, VIB, KU Leuven en UGent, is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve behandelingen op basis van het menselijke microbioom

Het bedrijf bundelt de krachten met DuPont Nutrition & Biosciences om een aantal stofwisselingsziekten aan te pakken. Door het technologieplatform van MRM Health en geselecteerde DuPont-stammen te combineren zullen nieuwe behandelingen ontwikkeld worden op basis van levende bacteriestammen.

Via het strategische onderzoekspartnerschap met VIB kan MRM Health ook een beroep doen op de uitgebreide expertise in microbioom-onderzoek en bio-informatica van het laboratorium van prof. Jeroen Raes (VIB-KU Leuven) en de multidisciplinaire knowhow inzake artritis en ontstekingsziekten van prof. Dirk Elewaut (VIB-UGent) en zijn team.

Aan de investeringsronde van 14 miljoen euro namen Ackermans & van Haaren, DuPont Nutrition & Biosciences, MRM Technologies, Qbic II en VIB deel.

De spin-off zal hiermee zijn pijplijn voor inflammatoire darmziekten klaarstomen voor klinische studies bij verschillende patiëntpopulaties en zijn lopende ontdekkingsprogramma’s voortzetten om mogelijke baanbrekende behandelingen uit te werken voor spondyloartritis en andere indicaties.