MRM Health gaat met DuPont Nutrition & Biosciences samenwerken

Bedrijfsnieuws 20/02/2020 16:27:22

Microbioomspecialist MRM Health gaat zijn eerste industriële samenwerking aan met DuPont Nutrition & Biosciences rond stofwisselingsziekten en haalde ook 14 miljoen inveseringkapitaal op.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - MRM Health, een nieuwe spin-off van MRM Technologies, VIB, KU Leuven en UGent, is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve behandelingen op basis van het menselijke microbioom

Het bedrijf bundelt de krachten met DuPont Nutrition & Biosciences om een aantal stofwisselingsziekten aan te pakken. Door het technologieplatform van MRM Health en geselecteerde DuPont-stammen te combineren zullen nieuwe behandelingen ontwikkeld worden op basis van levende bacteriestammen.

Via het strategische onderzoekspartnerschap met VIB kan MRM Health ook een beroep doen op de uitgebreide expertise in microbioom-onderzoek en bio-informatica van het laboratorium van prof. Jeroen Raes (VIB-KU Leuven) en de multidisciplinaire knowhow inzake artritis en ontstekingsziekten van prof. Dirk Elewaut (VIB-UGent) en zijn team.

Aan de investeringsronde van 14 miljoen euro namen Ackermans & van Haaren, DuPont Nutrition & Biosciences, MRM Technologies, Qbic II en VIB deel.

De spin-off zal hiermee zijn pijplijn voor inflammatoire darmziekten klaarstomen voor klinische studies bij verschillende patiëntpopulaties en zijn lopende ontdekkingsprogramma’s voortzetten om mogelijke baanbrekende behandelingen uit te werken voor spondyloartritis en andere indicaties. << (Guy Leysen) (foto: MRM Health)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Vrouwelijk talent aan het hoofd van een familiebedrijf

Slechts 5% van de bedrijven in België wordt geleid door een vrouw. En toch ontmoeten wij er één in de bouwwereld waar vrouwen slechts 8,7% van de tewerkstelling vertegenwoordigen.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners