Sabca onder nieuwe vleugels

Bedrijfsnieuws 17/02/2020 8:37:56

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

Lees hieronder verder   
Verwant

Infectieziekten bestrijden met behulp van aardobservatie

Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Grootste ozongat ooit (+video)

Lockdown, ook in de ruimte

Luchtfoto’s in de strijd tegen COVID-19

Minder uitstoot van stikstofdioxide in Noord-Italië

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Vragenuurtje EPLAN Pro Panel

EPLAN Webinar

woensdag 15 april 2020

Warehouse Management Systemen (WMS)

digital learning

donderdag 16 april 2020

Business Process Management - schriftelijk

digital learning

donderdag 16 april 2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Begin maart vorig jaar (2019) verkocht Fokker Aerospace BV zijn 43.57% aandelen in Sabca aan Dassault Belgique Aviation SA voor 7,5 miljoen euro. Daardoor verwierf Dassault 96,85% van de aandelen in Sabca.

Begin februari meldde Sabca dat Dassault Belgique Aviation SA een akkoord bereikt had om al zijn aandelen in Sabca te verkopen aan de nieuwe joint venture die Sabena Aerospace (Sabena) en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij/Société Fédérale de Participations et Investissements (SFPI/FPIM) zullen vormen.

De transactie, goed voor ongeveer 74,5 miljoen euro (32,0833 euro per aandeel), moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsoverheden, en wordt verwacht rond te zullen zijn tegen het eind van Q2. De nieuwe joint venture zal vervolgens een bod doen op de resterende aandelen in Sabca.

Sabena Aerospace heeft in 2017 overigens ook een joint venture opgericht -Ignition- met de Sonaca Group om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar diensten -logistiek, maintenance, opleiding van piloten en het beheer van complexe projecten- van militaire klanten. << (Luc De Smet) (foto: Sabca)

ACHTERGROND
De Sabca Group is actief in Haren, Charleroi en Lummen maar ook in Casablanca (Marokko). Daar assembleert het sinds 2012 vliegtuigonderdelen voor Airbus en Dassault. Eind november 2018 sloot Sabca er een memorandum of understanding met Sabena Aerospace voor de Maintenance, Repair, Overhaul en upgrade (MRO&U) van militaire vliegtuigen. Eerst werd daarbij gemikt op de C-130 transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht van Marokko.

Maar voorts ook op F-16, Alphajet, Mirage F1 en Agusta A-109. Het honderdjarig bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoudt grotere onderdelen van vliegtuigen -burger en militair- en raketten. Het trok onlangs zijn activiteiten open als integrator van onbemande autonome systemen (drones). Eind vorig jaar overleed Remo Pellichero, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sabca Group. Thibauld Jongen, CEO van Sabca, volgde hem vorige maand op. <<

Vorig jaar hadden we met Jongen nog een uitgebreid interview.
Zie: Sabca: eeuweling muteert - artikel

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Chirurgisch maatwerk bij schedelprothesen

CADskills patenteerde zijn innoverende kaakgewrichtsprothese of Temporomandibular Joint. Gewoonlijk wordt een ‘standaardprothese’ gebruikt of een prothese die aangepast is aan de patiënt.

3D-printing tegen Corona maar ...

Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Creativiteit, Fablabs en 3D-printing tegen Corona. Er worden maskers, kleppen en ventielen geprint maar... er is ook regelgeving.

Horizonverleggende innovaties bij Beckhoff

Naast een nieuwe reeks stroomsensoren voor metingen van 1 tot 5.000 A, breidt Beckhoff onder andere zijn compacte industriële PC-serie uit met de krachtige C6025 Intel Core i-power PC.

DEME Group zet in op artificiële intelligentie

De helft van de Belgische bedrijven heeft moeite om zijn vacatures in te vullen. Ook bij Deme, wereldleider op het gebied van baggeren, waterbouw en milieuwerken is het niet evident.

Corona: recycleer geen binnenlucht

De Federation of European Heating, Ventilation and Airconditioning Associations, REHVA, bracht een richtlijn uit over hoe met ventilatie in gebouwen om te gaan in Coronatijden.

Oprichting logistieke taskforce in strijd tegen Corona

De Vlaamse overheid richt de Logistics Resilience Task Force op, die door VIL gecoördineerd zal worden. Er zal overleg gepleegd worden over logistieke ketens, die nu onder druk staan.

Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

De Noordzee wordt niet aanzien als gebied voor de ontwikkeling van golfenergie, vanwege de relatief lage intensiteit van de golven in vergelijking met Ierland, Portugal, Spanje en het VK.

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Het Poolse regionale spoorwegbedrijf Koleje Slaskie (‘Silesian Railways’) vernevelde bij wijze van test TiO2-nanochemie in zijn passagierswagon en ... lijkt tevreden met het resultaat.

Kontron pITX-APL V2.0 levert hoge prestaties

Kontron breidt zijn productlijn in de Pico-ITX-vormfactor uit met het pITX-APL V2.0 embedded moederbord, dat is uitgerust met Intel AtomR E39xx en IntelR CeleronR N3350 / J3455 twee- en quad-core CPU's en biedt verbeterde prestaties met een uitgebreid scala aan functies. Het is ideaal voor industriële clienttoepassingen. >>

Partners