AGC en Citrine Informatics ontwikkelen nieuwe glastechnologie met AI

Om sneller de volgende generatie glas te ontwikkelen, aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI - Artificial Intelligence), gaan AGC Glass Europe en Citrine Informatics samenwerken.

Trefwoorden: #AGC, #artificiële intelligentie, #Citrine Informatics, #glasproductie

Lees verder

Techniek

( Foto: © AGC Glass Europe )

ENGINEERINGNET.BE - In de auto- en de communicatiesector is er momenteel wereldwijd een grote vraag naar sterk kras- en slijtvast glas met optimalere optische en mechanische eigenschappen.

Het doel van deze samenwerking is te zoeken naar innovatieve oplossingen om zo sneller dan ooit te beantwoorden aan de voortdurend stijgende vraag naar alsmaar beter presterend glas.

AGC levert de experimentele gegevens aan voor de vervaardiging van gepatenteerde AI-modellen met gebruik van het platform (*) van Citrine en test de nieuw voorgestelde materialen herhaaldelijk.

Vervolgens verbetert Citrine de modellen via dit leerproces in stappen, om zo de beste omstandigheden te bepalen voor de productie van hoogpresterende glasmaterialen.


(*) Citrine Informatics is een technologieplatform dat het potentieel van AI benut om nieuwe materialen in een hoger tempo op de markt te brengen en materiaalgestuurde productwaarde te capteren.