Keppel Seghers bouwt twee afvalverbrandingscentrales in India

Bedrijfsnieuws 3/02/2020 10:32:35

Vorig jaar tekende Keppel Seghers, vroeger Seghers Engineering, uit Willebroek contracten voor de bouw van twee grote afval-energiecentrales in de West-Indische staat Gujarat.

Lees hieronder verder   
Verwant

Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

Siemens koploper in beheer van gedistribueerde energiebronnen

Geo-engineering: leven met CO2-uitstoot

Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

Encon Energieprijs virtueel uitgereikt

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Webinar Lock out Tag out

Pilz Webinar

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De eerste centrale komt in Ahmedabad. De civiele bouwwerken zijn er onlangs aangevat om in Q3 aan de elektromechanische werken te kunnen beginnen. Deze centrale gaat eind 2021 al operationeel. Zes maanden later volgt de tweede centrale in Rajkot, zo’n vier uur rijden of 230 km verder.

Beide projecten zullen elk 2.500 m³ of zo’n 50.000 zakken gemengd huisvuil per dag verwerken. Ter vergelijking: samen zouden ze nagenoeg de helft van het Vlaamse huisvuil kunnen verwerken. Het Ahmedabad-project zal een derde van alle huisvuil van de stad verwerken. Het tweede project zal al het huisvuil van de stad Rajkot verwerken en daarenboven de Rajkot-stortplaats beetje bij beetje opruimen.

Op volle capaciteit zal elke centrale met de warmte van het verbrande afval 15 MW elektriciteit produceren. Dat vervangt jaarlijks 125.000 ton steenkool en reduceert het equivalent van de CO2-uitstoot van 120.000 auto’s, rekent Keppel Seghers. De installaties hebben een levensverwachting van 25 jaar.

Keppel Seghers levert de kerntechnologie (o.a. de oven en de sturing) en de engineering van het elektromechanische gebeuren, voor beide projecten. De klant is Abellon Clean Energy die de installatie uiteindelijk ook zal uitbaten, in concessie voor de respectievelijke gemeenten.

Het project wordt gerealiseerd in een PPP (Public Private Partnership). “Een hele uitdaging want dergelijke interactieformule is de overheid er nog niet gewoon”, aldus Nicolas Maertens, Sales & Business Development Manager. Ook de financiering door lokale banken had wat voeten in de aarde. “Er zijn nog maar weinig voorbeelden van dergelijke projecten in India. Er is dan ook nog wat ‘koudwatervrees’.”

Technisch was er ook de uitdaging om de centrales te bouwen op maat van het aangeboden huisvuil dat verschilt van regio tot regio. Eerst werd twee jaar lang het huisvuil geanalyseerd om de samenstelling over verschillende seizoenen te meten. Veel aandacht wordt ook besteed aan de campus dat naast de centrale onder andere een voetbalveld, uitgebreide bezoekersruimte en zonnepanelen zal bevatten.

De gecombineerde contractwaarde bedraagt 12 miljoen euro voor Keppel Seghers die in België met meer dan honderd medewerkers een jaaromzet maakt van honderd miljoen euro. “Dit zijn niet onze grootste projecten maar we verkopen er vooral onze kennis wat zorgt voor een grote toegevoegde waarde.” Voor het bedrijf gaat het bovendien om strategische projecten.

“We denken dat India dezelfde weg zal opgaan als China en, in de plaats van storten, zal kiezen voor ‘waste to energy’. We staan dan wellicht aan het begin van een nieuwe markt.” << (Luc De Smet) (foto: Keppel Seghers)

Lees hier over een andere verwezenlijking van Keppel Seghers ... >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Studiebureau Arcadis, softwareleverancier Spacewell, innovatie­partner Made en communicatie­partner Social Seeder lanceerden samen het online platform www.B2Building.help.

Maakindustrie aan de slag met gezichtsmaskers voor zorgsector

Makerspace@PXL-UHasselt print in hoog tempo onderdelen voor gezichtsmaskers voor zorgcentra in Limburg. Delplex ontwikkelde een nieuw type beschermmasker, dat snel op de markt komt.

Geo-engineering: leven met CO2-uitstoot

CO2-emissies zijn een nevenverschijnsel van onze koolstofmaatschappij. Jaarlijks gaat 40 à 50 miljard (of giga-)ton de lucht in. Dat heeft klimaatgevolgen. Daarom moet dit naar beneden.

Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

BYD heeft vandaag de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen.

VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

Ingenieur Albert De Beir en het Robotica-team aan de VUB Brubotics hebben een noodmasker ontwikkeld, dat het verplegend personeel in ziekenhuizen in de strijd tegen corona kan helpen

Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Lilium, dat in München een elektrisch vliegtuig ontwikkelt dat verticaal start en landt, haalt bij bestaande investeerders meer dan 240 miljoen dollar (zo’n 217 miljoen euro) op.

65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Ondanks het coronavirus dat massaal bedrijven lam legt, kwamen toch bijna 200 start-ups hun idee digitaal pitchen. Dit is een absoluut record voor de grootste accelerator van het land.

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Enerdeal besliste na de crisis in 2013 zijn activiteiten open te trekken van ontwikkelen en bouwen van PV-systemen, naar financiering, operating & maintenance… om ‘solar as a service’ te bre

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners