Siemens slaat structurele brug tussen industrie en universiteit

Siemens kondigt de oprichting aan van de Siemens Industry Academy, een structureel samen­werkings­verband tussen de academische wereld en grote Vlaamse industriële spelers.

Trefwoorden: #KU Leuven, #opleiding, #Siemens, #Siemens Industry Academy

Lees verder

Opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - In een eerste fase worden 24 studenten van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven gelinkt aan bedrijven voor een unieke 'Stage+-ervaring' waarin ze meewerken aan de automatisering en digitalisering van de industrie.

In een tweede fase staan o.m. gastcolleges, job shadowing en bedrijfsbezoeken in binnen- en buitenland op het programma.

Met dit initiatief wil Siemens aankomende ingenieurs kennis laten maken met de meest geavanceerde technologieën en tegelijk de banden met de academische wereld nauwer aanhalen. De KU Leuven is de eerste Belgische universiteit die in dit project stapt.

Niet alleen de studenten, maar ook de opleiding hebben alles te winnen bij een goed geoliede interactie met het werkveld. Omgekeerd is ook de industrie gebaat bij de valorisatie van het (toegepast) wetenschappelijk onderzoek en een tijdige detectie van jong ingenieurstalent.

Om deze wederzijdse vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen, wordt de ‘Siemens Industry Academy’ opgericht.