45% van de werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld

Human Resource & Werk 30/01/2020 9:13:54

De voornaamste conclusie van de dertiende editie van de enquête van ManpowerGroup naar tekorten aan talent in 44 landen en gebieden is dat dit tekort wereldwijd blijft groeien.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe fabriek, nieuwe HR-uitdagingen - artikel

Nieuw onderwijsmodel moet studenten voorbereiden op veranderende wereld

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Januari kent hoogste faillissementscijfer in 6 jaar

Navingo Career Guide 2020 inspiratiebron voor studenten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op nationaal niveau meldt 45% van de 1.000 bevraagde werkgevers problemen te ondervinden bij het invullen van vacatures. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2006.

Op regionaal niveau bereiken talentekorten nooit eerder geziene hoogtes in Vlaanderen (55%) en in Brussel (43%), terwijl ze licht dalen in Wallonië (27%).

Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: "Er zijn twee redenen voor deze toegenomen tekorten; ten eerste een kwantitatieve factor: de pool van beschikbare kandidaten blijft krimpen door de vergrijzing en het vertrek van de babyboomers. Vervolgens een kwalitatieve factor: de vaardigheden staan onder druk onder invloed van complexere taken en digitalisering.”

Het zijn de werkgevers in de sector Transport en Logistiek (92%), de Horeca (65%), Openbare diensten, gezondheidszorg, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening (51%) en de Maakindustrie (47%) die het meest worden getroffen door het tekort aan talent. Zoals bij de vorige edities wordt de top 10 van de jobs waarvoor werkgevers wervingsproblemen ondervinden nog steeds aangevoerd door de technische en handarbeid.

Net als vorig jaar zijn het de grote (= 250 werknemers) en middelgrote ondernemingen (50 tot 249 werknemers) die zeggen dat ze het meest onder druk staan bij het werven vanwege tekorten.

Wereldwijd geeft 54% van de ondervraagde werkgevers aan dat ze moeite hebben met het juiste profiel te vinden. Dat is de hoogste score in 12 jaar. << (Guy Leysen) (foto: jozefmicic - 123RF)

 Lees méér over:  hrtech  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Vrouwelijk talent aan het hoofd van een familiebedrijf

Slechts 5% van de bedrijven in België wordt geleid door een vrouw. En toch ontmoeten wij er één in de bouwwereld waar vrouwen slechts 8,7% van de tewerkstelling vertegenwoordigen.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners