Siemens toonaangevend leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen - techniek

Technisch nieuws 24/01/2020 10:04:14

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Verdantix heeft Siemens Smart Infrastructure onlangs uitgeroepen tot toonaangevende leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

Nieuw PIC-fabricageproces pakt tekortkomingen aan

Mobiele apparaten koelen via toekomstvoorspelling

Productiesite Rittal klaar voor 5G-netwerk

RootLabs: community en events rond toegepast AI-onderzoek

5G-ready netwerk voor Wilrijkse productiesite Atlas Copco

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In het rapport ‘Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019’ worden 13 bedrijven beoordeeld die volgens Verdantix de markt, die nog in de kinderschoenen staat, vormgeven maar waar de concurrentie stevig toeneemt.

Volgens Verdantix zullen welzijn van de gebruikers, kostenbeperking en gebruik van de ruimte de drijvende krachten worden van de vastgoedstrategieën in het komende jaar.

“Klanten willen alle gegevens over hun gebouw uit één enkele bron te weten komen om zo kostenbesparende inzichten te genereren en de productiviteit van de werknemers te verhogen”, aldus Dennis Callaghan, hoofdanalist bij Verdantix.

Verdantix benadrukte dat Siemens een indrukwekkend ecosysteem van slimme gebouwoplossingen heeft ontwikkeld en zijn aanbod voor gebruikersgerichte slimme gebouwen voortdurend verbetert.

“Deze erkenning bevestigt dat we als Siemens Smart Infrastructure de juiste weg zijn ingeslagen. Smart Buildings verbinden technologie met de verwachtingen en beleving van de gebruiker en de beheerder.

Op die manier vormt de Smart Building de basis van de verdere integratie met toekomstgerichte mobiliteit en energiegrids. Onze ambitie is een cruciale rol te spelen in onze veranderende leefwereld”, aldus Sergio Molinari – Senior Vice President Smart Infrastructure België-Luxemburg.

Navigator, een cloudgebaseerd analyseplatform, vormt de kern van het uitgebreid en geïntegreerd portfolio van slimme gebouwen van Siemens. Dit platform verzamelt, ordent, visualiseert en analyseert gebouwgegevens, vooral rond energie, duurzaamheid en prestaties van activa.

Siemens biedt diverse andere IoT-toepassingen voor gebouwen binnen zijn ecosysteem, waaronder Comfy voor werkplekervaring en -analyse en Enlighted voor IoT-oplossingen en sensortechnologie, de Siveillance-productlijn voor beveiliging en toegangscontrole, Building Twin als opslagplaats voor gegevens van bouwplannen en live gebouwgegevens bijvoorbeeld van sensoren, en het Desigo CC-gebouwbeheersysteem.

Het onderliggende platform voor deze toepassingen is het MindSphere IoT-besturingssysteem van Siemens, dat is ontworpen om activa van gebouwen met elkaar te verbinden en de integratie en analyse van monitoringgegevens in de cloud te ondersteunen. << (foto: Siemens, infographic: Verdantix)

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners