Haven van Zeebrugge kende vorige jaar 14% groei

Bedrijfsnieuws 21/01/2020 16:07:26

Het totaal aantal verscheepte goederen lag op 45,8 miljoen ton, waarbij groei zich aftekende in alle belangrijke sectoren: roll-on/roll-off, vloeibaar aardgas, nieuwe wagens en containers.

Lees hieronder verder   
Verwant

65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

Record aantal inzendingen voor nieuwe lichting imec.istart

Seek Thermal Cameras tonen ook verhoogde lichaamstemperaturen

Savaco neemt sectorgenoot IT-Care over

Toekomstvisie over artificiële intelligentie volgens Europese Commissie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De roll-on/roll-off trafieken stegen met 3,7% tot een volume van 16,5 miljoen ton.

Dit zorgde voor de tweede maal op rij voor een recordjaar wat betreft de roro-trafieken in de haven. De roro-stijgingen realiseerden zich hoofdzakelijk op Ierland (6,3%) en Spanje (153,1%). Ook de deepsea roro-trafieken stegen (13,9%).

De roro-ladingen met bestemming Verenigd Koninkrijk (2,5%) en Scandinavië (2,7%) kenden een daling in 2019. Dit door verschillende verstreken Brexit deadlines en de stopzetting van de dienst op Göteborg door SOL in juni 2019.

De automotive sector in Zeebrugge zag een stijging van het aantal behandelde nieuwe wagens. Met net geen 3 miljoen wagens groeide het totale aantal met 4,6%.

De totale tonnage behandelde containers in de haven van Zeebrugge bedroeg 16,2 miljoen ton, een stijging van 7%. In TEU steeg het aantal containers met 4,8%, tot 1,7 miljoen TEU.

De vloeibare bulk kende onder invloed van de toename van de behandeling van vloeibaar aardgas een sterke stijging (+60,8%) tot een totaal van 10,8 miljoen ton. Het aandeel LNG was 7,6 miljoen ton, een verdubbeling van de volumes ten opzichte van 2018.

Op de Fluxys LNG-terminal in Zeebrugge sneuvelde het afgelopen jaar het ene record na het andere: meer behandelde LNG-tankers, een verdubbeling van de transshipments én het uitvoeren van simultane losoperaties aan de steigers van de terminal.

Het stukgoed in de haven was de enige sector die daalde in 2019, met 13,5% tot een totaal van bijna 900.000 ton. Er werden meer hout, verse groenten en fruit behandeld, maar minder papierpulp, papier en karton.

De vaste bulk kende een stijging van 7,6% tot 1,3 miljoen ton. De volumes zand en grint (8,5%), veevoeders (27,8%) en granen (2,9%) stegen.

Er waren 31 december 2019 in totaal 1.932 effectieve havenarbeiders: dat zijn 103 mensen extra. In 2019 hebben ook 169 personen de initiatieopleiding gevolgd en zijn zij toegetreden tot het stelsel van de havenarbeid. << (Lydia Heida) (foto: Port of Zeebrugge)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners