Genomineerden Foreign Investment of the Year Trophy 2020 gekend

Flanders Investment & Trade (FIT) nomineerde Barry Callebaut, DAF Trucks, Heyaru Engineering, Hologic en International Car Operators (ICO) voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020.

Trefwoorden: #Flanders Investment & Trade, #foreign investment of the year trophy, #investeringen

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze trofee richt het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen.

De winnaar wordt verkozen tijdens het Foreign Investment Trophy-evenement, op dinsdag 11 februari 2020. Daarnaast worden nog twee trofeeën uitgereikt.

De Lifetime Achievement Trophy erkent de jarenlange inspanningen van een buitenlandse investeerder in Vlaanderen. De Newcomer of the Year Trophy bekroont dan weer een buitenlands bedrijf dat zijn eerste stappen in Vlaanderen heeft gezet.

Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder FIT: “Buitenlandse investeerders zijn, naast onze Vlaamse bedrijven, een belangrijke stuwende kracht voor de Vlaamse economie. Ze versterken niet alleen onze economie, maar creëren ook extra jobs én introduceren nieuwe knowhow in onze bedrijven.”


Meer over de 5 kanshebbers:
Barry Callebaut (Zwitserland) verhuist zijn Europese logistieke site van Aalst naar Lokeren om de internationale markt beter te bedienen. De nieuwe vestiging wordt duurzaam en is goed voor een totale investering van 100 miljoen euro. Het bedrijf gaat ervan uit dat de nieuwe site ook extra jobs zal creëren.

DAF Trucks (Nederland/VS) investeert een recordbedrag van 200 miljoen euro in zijn onderdelenfabriek in Westerlo. Dankzij de uitbreiding zal de productiecapaciteit voor truckcabines met zo’n 45% kunnen verhogen.

Heyaru Engineering (Dubai/India) gaf onlangs het startschot voor de bouw van een grote diamantfabriek en een onderzoekscentrum in Lommel. Daarvoor investeert het 24 miljoen euro in de Limburgse vestiging. De investering zal leiden tot zo’n 150 extra jobs.

Hologic (VS) opende in Zaventem een site van liefst 4.000 m². Daar bevinden zich onder meer een gecentraliseerd ‘center of service excellence’ en een hightech trainingscentrum voor professionals in de gezondheidszorg. Het bedrijf telt wereldwijd 6.300 medewerkers, van wie een 100-tal in Zaventem. Daar komen er nu nog 60 bij.

International Car Operators (Japan) besliste om 60 miljoen euro te investeren in Zeebrugge. Naast een gloednieuw kantoorgebouw en uitbreiding van de belangrijkste autoterminal, worden op de site 11 windturbines opgetrokken. Met deze investering gaan 100 nieuwe jobs gepaard.

Stemmen op deze genomineerden kan via foreigninvestmenttrophy.be.