5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Economie 14/01/2020 12:07:40

Met de 4e industriële revolutie en industry 4.0 zijn er twee bruggen die dringend moeten gebouwd worden. Er is de digitale brug tussen IT en OT en de time-to-market brug.

Lees hieronder verder   
Verwant

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Hannover Messe 2020: verandering omzetten in groei

Organisatoren combi-netwerkevent Prototyping MNE 2020 tevreden

Early Bird registratie Asset Performance 4.0 nu open

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 18 februari 2020

Isolatie - Meer dan energiebesparing

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

woensdag 19 februari 2020

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Keuze van de redactie

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

(6/2) Additive manufacturing tilt robotica naar een hoger niveau

(5/2) DMVH beveiligt Real Time Location System voor ziekenhuizen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De time-to-market brug, tussen de design-engineers en de production-engineers, is het domein van Prototyping MNE 2020.

Hieronder sommen we een vijftal goede redenen op om dit netwerkplatform voor design en productie niet te missen.

 1. Bridging the Gap in 2020 is een reële must !
  Hoe men ook maar interne meetings organiseert, medewerkers aanzet om empathie voor elkaars processen te hebben, en pro-actief te overleggen – die brug slaan tussen design/engineering en productie lijkt niet zo simpel. Het team van Howest IDC en Industrialfairs maakte de denkoefening hoe dit door een gemeenschappelijk en gedurfd event kon ingevuld worden. De oplossing is de bundeling van 2 gerenommeerde networkevents, namelijk het industrial prototyping event Prototyping Xpo en het maaktechnologie-event Machineering Network Event. Op 5 en 6 februari ontmoeten 3.500 teams uit productie, design en engineering zo maar even 180 leveranciers van engineering-, design-, materialen-en bewerkingstechnologie te Kortrijk Xpo.

 2. Management, productie-en designteams krijgen nieuwe inzichten op de beurs en de Expert Classes
  Een spontaan bezoek regelen met het engineering-en productieteam werkt bevorderend om elkaars dagelijkse problematiek te begrijpen, en empathie op te bouwen. Een team uit de vaste werkomgeving met elkaar op een platform laten samen zaken bekijken, classes volgen brengt minstens zuurstof en inspiratie naar de komende interne meetings. Alles gaat beter als je nu dezelfde taal spreekt.

 3. Lukt het niet intern – doe dan beroep op gespecialiseerde externen
  Lean, Mean & Agile – dat is futureproof maken in de toekomst. Niet ieder bedrijf heeft de middelen, de intentie of de leertijd, om een interne afdeling design en engineering uit te bouwen. Waarom zou je dat altijd moeten doen. Is het voor dit type product uberhaupt wel de moeite om dat allemaal intern te gaan doen, of zijn er partijen die het beter kunnen ? Op Prototyping MNE 2020 vindt u niet alleen de partijen die maaktechnologie of toelevering aanbieden, maar ook de ontwerpers, designers, (co-)engineering-test-en-prototypingleveranciers . Check alles hier volgens technologie.

 4. Weet je het niet ? Durf het te vragen op de Expert Classes en Pitches
  Prototyping MNE 2020 is meer dan een beurs – het is een netwerkplatform met expert Classes en Use Case Pitches omtrent ontwerpen, engineeren, prototypen, additive manufacturing en alle werktuigtechnologie voor metaal-en kunststoffenbewerking

 5. Late Shift – de laatavondformule voor leerrijke, gezellige en informele teambuilding – afterwork event voor management en hun naaste medewerkers
  Bekijk het even anders – op 5 en 6 februari kan u in de vooravond nog anderhalf uur zitten werken, of je stelt voor om met je relevante kantoor-en productiecrew even af te zakken naar Kortrijk Xpo. Donderdagavond 6 februari is het alvast ook wel een beetje feest. De 180 exposanten nodigen u graag uit op hun stand, en zorgen alvast om een knabbel en drankje bij een gezellige babbel. Zien, gezien worden, collega’s uit uw sector ontmoeten, de antennes richten op nieuwe technologie, en wie reeds met wat bezig is …. Zaken en nieuwtjes om op terugweg, en later op kantoor even met elkaar in concrete oplossingen of projecten te gieten. Registreer u alvast hier voor een bezoek – welkom tijdens, en na de kantooruren op 5 en 6 februari.

Prototyping MNE 2020
5-6 februari - Kortrijk Xpo
www.prototyping-mne.be/

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

Beide bedrijven ondertekenden een overeenkomst voor de fabricage van een onderzeese boor, die zal ingezet worden op het Franse offshore windmolenpark in Saint-Nazaire.

Organisatoren combi-netwerkevent Prototyping MNE 2020 tevreden

Begin februari bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw en 217 studenten hoger technologisch onderwijs het combi-netwerkevent Prototyping MNE 2020.

Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

Barry Callebaut, Inari, Nike en INEOS vielen in de prijzen tijdens de Foreign Investment Trophy, een organisatie van FIT, voor hun investeringsprojecten in Vlaanderen.

AI brengt circulerende tumorcellen en verborgen informatie in beeld

UTwente kan met kunstmatige intelligentie (AI) nu circulerende tumorcellen, witte bloedlichaampjes en extracellulaire blaasjes in beeld brengen om de behandeling van kanker te verbeteren.

Europees netwerk voor duurzame innovatie in vleesveehouderij

ILVO en Boerenbond bundelen de krachten met andere betrokkenen uit 8 EU-landen om de uitwisseling van ideeën rond verduurzaming van de vleesveehouderij in Europa te versnellen.

Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

De busgarage van OCTA in het Amerikaanse Californië werd door Air Products uitgerust met technologie en de apparatuur voor het grootste waterstof tankstation voor autobussen.

Volledig hernieuwbaar energiesysteem geen bedreiging voor welvaart - opinie

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht stellen dat zonne- en windenergie nu zo goedkoop is en zoveel potentieel heeft dat een moderne energie-intensieve samenleving economisch haalbaar is.

Solar Orbiter gaat zonnewind onderzoeken

ESA’s nieuwe ruimtemissie Solar Orbiter is afgelopen zondag gelanceerd om voor het eerst de poolregio’s van de zon te onderzoeken. Dat levert belangrijke informatie op over het ruimteweer.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners