5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Economie 14/01/2020 12:07:40

Met de 4e industriële revolutie en industry 4.0 zijn er twee bruggen die dringend moeten gebouwd worden. Er is de digitale brug tussen IT en OT en de time-to-market brug.

Lees hieronder verder   
Verwant

Maintenance en Pumps & Valves: grootste Belgische event voor de industrie

Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

Netwerkevent Smart Hub Connects

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De time-to-market brug, tussen de design-engineers en de production-engineers, is het domein van Prototyping MNE 2020.

Hieronder sommen we een vijftal goede redenen op om dit netwerkplatform voor design en productie niet te missen.

 1. Bridging the Gap in 2020 is een reële must !
  Hoe men ook maar interne meetings organiseert, medewerkers aanzet om empathie voor elkaars processen te hebben, en pro-actief te overleggen – die brug slaan tussen design/engineering en productie lijkt niet zo simpel. Het team van Howest IDC en Industrialfairs maakte de denkoefening hoe dit door een gemeenschappelijk en gedurfd event kon ingevuld worden. De oplossing is de bundeling van 2 gerenommeerde networkevents, namelijk het industrial prototyping event Prototyping Xpo en het maaktechnologie-event Machineering Network Event. Op 5 en 6 februari ontmoeten 3.500 teams uit productie, design en engineering zo maar even 180 leveranciers van engineering-, design-, materialen-en bewerkingstechnologie te Kortrijk Xpo.

 2. Management, productie-en designteams krijgen nieuwe inzichten op de beurs en de Expert Classes
  Een spontaan bezoek regelen met het engineering-en productieteam werkt bevorderend om elkaars dagelijkse problematiek te begrijpen, en empathie op te bouwen. Een team uit de vaste werkomgeving met elkaar op een platform laten samen zaken bekijken, classes volgen brengt minstens zuurstof en inspiratie naar de komende interne meetings. Alles gaat beter als je nu dezelfde taal spreekt.

 3. Lukt het niet intern – doe dan beroep op gespecialiseerde externen
  Lean, Mean & Agile – dat is futureproof maken in de toekomst. Niet ieder bedrijf heeft de middelen, de intentie of de leertijd, om een interne afdeling design en engineering uit te bouwen. Waarom zou je dat altijd moeten doen. Is het voor dit type product uberhaupt wel de moeite om dat allemaal intern te gaan doen, of zijn er partijen die het beter kunnen ? Op Prototyping MNE 2020 vindt u niet alleen de partijen die maaktechnologie of toelevering aanbieden, maar ook de ontwerpers, designers, (co-)engineering-test-en-prototypingleveranciers . Check alles hier volgens technologie.

 4. Weet je het niet ? Durf het te vragen op de Expert Classes en Pitches
  Prototyping MNE 2020 is meer dan een beurs – het is een netwerkplatform met expert Classes en Use Case Pitches omtrent ontwerpen, engineeren, prototypen, additive manufacturing en alle werktuigtechnologie voor metaal-en kunststoffenbewerking

 5. Late Shift – de laatavondformule voor leerrijke, gezellige en informele teambuilding – afterwork event voor management en hun naaste medewerkers
  Bekijk het even anders – op 5 en 6 februari kan u in de vooravond nog anderhalf uur zitten werken, of je stelt voor om met je relevante kantoor-en productiecrew even af te zakken naar Kortrijk Xpo. Donderdagavond 6 februari is het alvast ook wel een beetje feest. De 180 exposanten nodigen u graag uit op hun stand, en zorgen alvast om een knabbel en drankje bij een gezellige babbel. Zien, gezien worden, collega’s uit uw sector ontmoeten, de antennes richten op nieuwe technologie, en wie reeds met wat bezig is …. Zaken en nieuwtjes om op terugweg, en later op kantoor even met elkaar in concrete oplossingen of projecten te gieten. Registreer u alvast hier voor een bezoek – welkom tijdens, en na de kantooruren op 5 en 6 februari.

Prototyping MNE 2020
5-6 februari - Kortrijk Xpo
www.prototyping-mne.be/

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Deze mastercourse zal op 03/04/2020 een overzicht van data science geven en van de opportuniteiten, die deze wetenschap biedt voor innovatie vanuit een industrieel oogpunt.

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

Het Canadese Valsoft Corporation Inc nam het Kortrijkse Navitrans International marktleider in logistieke software voor Transport, Warehousing (WMS) en Freight Forwarding, over.

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners