VIL wil magazijnen toekomstgericht maken

Met het project ‘Future Proof Warehousing’ biedt VIL bedrijven inzicht in de mogelijkheden van digitalisatie en automatisatie voor een efficiënt, veilig en futureproof magazijn.

Trefwoorden: #digitalisering, #future proof, #magazijn, #toekomstgericht, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Automatisering en digitalisering zijn big business. Ook in de logistiek. Denk maar aan de miljoenen euro’s die de afgelopen jaren geïnvesteerd zijn in magazijnrobots, sensors, de populariteit van blockchain software, IoT en ga zo maar door.

Investeren in meer digitalisering is noodzakelijk. Maar voor veel bedrijven, en zeker KMO’s, is het moeilijk om te weten welke investeringen hun bedrijf het best vooruit kunnen helpen. Welke meerwaarde genereert IoT voor een magazijn? Wanneer is het zinvol om drones en robots in te zetten? Hoe kan een bedrijf best zijn logistieke assets lokaliseren?

De doelstelling van dit VIL-project is bedrijven helpen om zinvolle keuzes te kunnen maken om hun magazijnen op een realistische en efficiënte manier te transformeren.

VIL zal, samen met tien deelnemende bedrijven, een tool ontwikkelen waarmee bedrijven inzicht krijgen in welke investeringen voor hen interessant zijn en welke toegevoegde waarde de inzet van nieuwe technologieën kan hebben.

Het project focust op alle handelingen binnen een magazijn, de structuur van het gebouw zelf wordt buiten beschouwing gelaten. De tool wordt opgesteld voor bedrijven uit allerlei sectoren met activiteiten in een eigen magazijn.


Deelnemers aan het project:
Atlas Copco, Barry Callebaut, Danone, Globis, Proximus, Reynaers Aluminium, Ridix, Terumo, Unilin en WFS.

Dit project wordt ondersteund door VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse Overheid.