Antwerpse haven krijgt eerste Belgische 5G-testhub

Bedrijfsnieuws 18/12/2019 4:47:58

Orange Belgium opende onlangs een 5G-testhub voor bedrijven om met partners in de industrie applicaties te ontwikkelen die het volle potentieel van 5G-technologie benutten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Dewi Van De Vyver is ICT Woman of the Year 2020

Wereldprimeur: eerste draadloze 80GHz IIoT-niveauradarsensor

Cryo-chip brengt grootschalige quantumcomputers dichterbij

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Natuurkundigen koelen mengsel van atomen en ionen tot quantumregime

1 op de 5 Vlaamse bedrijven niet bezig met cybersecurity

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij dit testnetwerk profiteren partners van een verzekerde connectiviteit en kwaliteit van diensten die nodig zijn voor industriële gebruikssituaties.

De Antwerpse haven werd als locatie gekozen omwille van de industriële activiteit en de enorme diversiteit aan testmogelijkheden.

Dit 5G-testnetwerk van Orange is het eerste 5G stand-alone (SA) netwerk in België dat door industriële partners wordt gebruikt. De 5G-capaciteiten vullen de gangbare 4G/3G-technologieën aan en worden ook ingezet als een apart netwerk dat onder meer massive IoT mogelijk maakt.

Stefan Slavnicu, Chief Technology Officer van Orange Belgium: “SA 5G-connectiviteit is de meest geavanceerde vorm van 5G. Het biedt voordelen zoals een hele hoge verwerkingscapaciteit, lage latency, verbeterde beveiliging voor kritieke toepassingen en network slicing voor openbare en private netwerken, wat specifiek nodig is voor Industry 4.0-toepassingen."

"Ook gebruiken we de meest geavanceerde antennes, waardoor de mobiele en de verwerkingscapaciteit er aanzienlijk op vooruit gaan. Deze tests bieden een goede gelegenheid om de voordelen van dergelijke nieuwe technologie voor B2B-klanten aan te tonen.”

Orange Belgium heeft de eerste reële dataverbinding al gedemonstreerd met een downloadsnelheid tot 1,42 Gbps, een uploadsnelheid tot 329 Mbps en een latency van 7 milliseconden over de 5G-end-to-end technologie.

ZTE is de technische partner voor de nieuwe testhub. In eerste instantie nemen 7 sites in de haven van Antwerpen deel. Tegen eind april 2020 zullen 14 sites operationeel zijn, die dekking bieden op diverse plaatsen in en rond de Antwerpse haven.

Voorlopig is de Vlaamse regio de enige die dergelijke testen toelaat vanwege de milieuregelgeving, en verdere verbeteringen blijven nodig. Om 5G nationaal uit te rollen, is een aangepaste regelgeving nodig. << (Lydia Heida) (foto: efks - 123RF)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Uit een bevraging van Start it @KBC blijkt dat de werkgelegenheid, de verkoop en de investeringen bij start-ups sterk in de lift zitten. Gemiddeld scoren ze beter dan KMO's.

Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Audi Brussels, Kautex Textron Benelux, Total en Vandemoortele zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst, maakbedrijven die dankzij strategische transformaties de grootste doorbraak boekten.

Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

De Belgian Offshore Days 2020 conferentie in Oostende zal dit jaar in het teken staan van geavanceerd gebruik van ‘data’ doorheen de levenscyclus van offshore wind parken.

Omschakeling van aardolie naar hout in chemische industrie haalbaar?

Een interdisciplinair team van onder andere bio-ingenieurs en economen van de KU Leuven heeft in kaart gebracht hoe hout aardolie kan vervangen in de chemische industrie.

Fluvius realiseert technisch hoogstandje bij Katoen Natie

Fluvius heeft eind 2019 twee windturbines gekoppeld aan de elektriciteitscabine van de logistieke site. Gecombineerd met zonnepanelen gebruikt Katoen Natie nu voor 70% aan duurzame energie.

Chemische bouwsteen uit hernieuwbare grondstof ontwikkeld

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven zijn er in geslaagd om op een duurzamere manier catechol te maken, vertrekkende van een hernieuwbare grondstof.

Antwerp Space versnelt communicatie met ISS

Een onlangs gelanceerde Antares-raket vervoerde niet enkel benodigdheden voor de bemanning, maar ook een geavanceerde ARGO-modem van het Belgische Antwerp Space.

Vlaamse kennisinstellingen ontwikkelen staprobot voor kinderen

Het project MOTION wil kinderen met een neurologische aandoening helpen met een gepersonaliseerd en meegroeiend exoskelet: een combinatie van 3D-techniek, lichte materialen en slim textiel.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners