Nieuw logistiek centrum CHC stap richting “logistiek 2.0”

CHC huldigt zijn nieuw logistiek centrum in op de site “UCP” in Alleur, waar de centrale keuken van de groep zich reeds bevindt. Het platform zal beheerd worden door Hospital Logistics.

Trefwoorden: #CHC, #Hospital Logistics, #logistiek, #SAP, #softwareplatform, #ziekenhuis

Lees verder

Techniek

( Foto: CHC )

ENGINEERINGNET.BE - CHC werkt reeds 10 jaar nauw samen met Hospital Logistics (HL), marktleider in de sector van logistieke processen in de medische wereld, voor het opzetten van geïntegreerde logistieke oplossingen.

De formule werd uitgetest, eerst in ziekenhuis “Espérance” (Montegnée), en nadien op intensievere wijze in ziekenhuis “Sainte-Elisabeth” (Heusy). De uiteindelijke doelstelling is een evolutie naar een mutualisatie tussen alle ziekenhuizen en woonzorgcentra in de groep.

Voor de logistieke keten van het nieuwe ziekenhuis MontLégia, dat in februari 2020 in gebruik zal genomen worden, heeft CHC verschillende scenario’s overwogen, gaande van een volledig zelfstandig beheer tot een volledige uitbesteding van de bevoorradingsketen. De uiteindelijke keuze viel op een logistiek centrum te Alleur, in gemeenschappelijk beheer met HL.

Met een oppervlakte van 1.300 m², is dit nieuw logistiek centrum onderverdeeld in een steriele en een niet-steriele zone, om zo te beantwoorden aan de meest veeleisende hygiënenormen. Vanuit dit platform zal de volledige logistiek van de verbruiksartikelen voor het ziekenhuis MontLégia en de woonzorgcentra van CHC verzorgd worden.

Het softwaresysteem van HL zal de follow-up van de middelen et het stockbeheer zal aansturen. Het SAP-programma waarborgt de volledige traceerbaarheid van het materiaal. Ook het stockbeheer (zo’n 2.000-tal artikels) gebeurt door hen.