Nieuw logistiek centrum CHC stap richting “logistiek 2.0”

Bedrijfsnieuws 16/12/2019 16:35:37

CHC huldigt zijn nieuw logistiek centrum in op de site “UCP” in Alleur, waar de centrale keuken van de groep zich reeds bevindt. Het platform zal beheerd worden door Hospital Logistics.

Lees hieronder verder   
Verwant

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

AB InBev investeerde 50 miljoen euro in nieuwe verpakkingslijn

Vastgoed joint venture bouwt krachtigste zonnedak ter wereld

Nieuw project onderzoekt waterstof voor intern bedrijfstransport

Yusen Logistics bouwt nieuw slim farmamagazijn in Antwerpse haven

VIL wil magazijnen toekomstgericht maken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - CHC werkt reeds 10 jaar nauw samen met Hospital Logistics (HL), marktleider in de sector van logistieke processen in de medische wereld, voor het opzetten van geïntegreerde logistieke oplossingen.

De formule werd uitgetest, eerst in ziekenhuis “Espérance” (Montegnée), en nadien op intensievere wijze in ziekenhuis “Sainte-Elisabeth” (Heusy). De uiteindelijke doelstelling is een evolutie naar een mutualisatie tussen alle ziekenhuizen en woonzorgcentra in de groep.

Voor de logistieke keten van het nieuwe ziekenhuis MontLégia, dat in februari 2020 in gebruik zal genomen worden, heeft CHC verschillende scenario’s overwogen, gaande van een volledig zelfstandig beheer tot een volledige uitbesteding van de bevoorradingsketen. De uiteindelijke keuze viel op een logistiek centrum te Alleur, in gemeenschappelijk beheer met HL.

Met een oppervlakte van 1.300 m², is dit nieuw logistiek centrum onderverdeeld in een steriele en een niet-steriele zone, om zo te beantwoorden aan de meest veeleisende hygiënenormen. Vanuit dit platform zal de volledige logistiek van de verbruiksartikelen voor het ziekenhuis MontLégia en de woonzorgcentra van CHC verzorgd worden.

Het softwaresysteem van HL zal de follow-up van de middelen et het stockbeheer zal aansturen. Het SAP-programma waarborgt de volledige traceerbaarheid van het materiaal. Ook het stockbeheer (zo’n 2.000-tal artikels) gebeurt door hen. << (Guy Leysen) (foto: CHC)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

Belgische textielinnovaties vallen in de prijzen (+fotoreportage)

Begin deze week heeft de Textirama Foundation, samengesteld uit Belgische textielondernemers, de allereerste innovatie-awards in de textiel uitgereikt aan textielinnovaties uit eigen land.

Nieuwe nanosensor detecteert kanker-biomarkers in druppel bloed

Universiteit Twente en Wageningen Universiteit ontwikkelden een nanosensor voor nauwkeurige detectie van biomarkers voor kanker: van 10 tot een miljoen deeltjes per microliter.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners