2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Economie 10/12/2019 12:22:13

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Natuurkundigen koelen mengsel van atomen en ionen tot quantumregime

1 op de 5 Vlaamse bedrijven niet bezig met cybersecurity

ML6 : focus op AI - artikel

1,8 miljoen euro voor Belgische big-datamarktleider in de zorgsector

Trafiek op internetknooppunt BNIX groeide met 31%

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De wereld is volop aan het digitaliseren en steeds meer artificiële intelligentie (AI) wordt daarbij ingezet.

Denk maar aan nieuwe trends zoals (huishoud)toestellen, camera’s en sensoren die verbonden zijn met het internet, het online-winkelen, draagbare sensoren en app’s om je gezondheid op te volgen. Deze digitale technologie vormt de motor achter Industrie 4.0 en heeft een grote impact op onze economie, arbeidsmarkt en maatschappij.

Daarom keurde de Vlaamse Regering dit voorjaar reeds het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie goed, met als doel om Vlaanderen als kennisregio op vlak van AI op de kaart te zetten, door onderzoek te stimuleren en ondernemingen warm te maken voor mogelijkheden die deze technologieën bieden. << (Lydia Heida) (foto: VLAIO)

De hogescholen organiseren deze 6 projecten (gericht op mogelijke AI-toepassingen bij ondernemingen en non-profitorganisaties):

  1. AISIBOCO - Artificiële Intelligentie op Single Board Computers: oplossingen die door Vlaamse hardware- en sensorontwikkelaars, softwareproducenten en bedrijven die ICT-diensten leveren zijn te gebruiken om informatie, die vanuit toestellen en sensoren naar het internet verstuurd wordt voor opslag en verwerking, lokaal uit te voeren mét toepassen van AI, om de nadelen van een centrale verwerking weg te nemen.

  2. AI@EDGE - Applying Artificial Intelligence on Edge devices using Deep learninG with Embedded optimizations: Onderzoek naar mogelijkheden om Deep Learning algoritmes toe te passen op minder krachtiger systemen als nu, die niet noodzakelijk constant verbonden zijn met het internet. Doelgroep: ontwikkelaars van slimme elektronische systemen.

  3. Roadmap for AI-driven synchromodal logistics: Ondersteunen van complexer wordende beslissingsprocessen bij logistieke kmo’s door administratieve softwarepakketten te verrijken met AI-technieken om te komen tot volwaardige ‘decision support tools’ voor multi- (via spoor, weg en water) en synchromodaal transport van goederen.

  4. WEAR AI: Toepassen en bewustmaken van de toegevoegde waarde van AI in het kader van industrie 4.0 voor de monitoring en predictie van gereedschapsslijtage binnen de maakindustrie.

  5. Intelligente Robotic Process Automation (IRPA4SME): Vlaamse kmo bewustmaken van het potentieel van de combinatie AI en Robotic Process Automation. Hiermee is op eenvoudige wijze het invoeren en verwerken van data in een onderneming zelfstandig door een programma uit te laten voeren, om zo de kans op fouten te verlagen en de efficiëntie te verhogen.

  6. Digitale transformatie van de fysieke winkel: Faciliteren van het digitaliseringsproces van retailondernemers, het sensibiliseren, implementeren en accelereren van een doelgerichte technologietransfer naar de fysieke winkel van retailers in Vlaanderen om in te spelen op de behoeften van de digitale consument.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Netwerkevent Smart Hub Connects

Kom op donderdag 12 maart 2020 in het Provinciehuis in Leuven inspiratie tanken op hét netwerkevent waar visionaire durvers en innovatieve doeners met elkaar verbinden en kennis uitwisselen.

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Deze mastercourse zal op 03/04/2020 een overzicht van data science geven en van de opportuniteiten, die deze wetenschap biedt voor innovatie vanuit een industrieel oogpunt.

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

Het Canadese Valsoft Corporation Inc nam het Kortrijkse Navitrans International marktleider in logistieke software voor Transport, Warehousing (WMS) en Freight Forwarding, over.

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners