Schema´s genereren in de cloud met eBuild

Eplan heeft een nieuwe cloud-software eBuild gelanceerd voor het genereren van elektrische of fluïdschema's, waarmee gebruikers een eenvoudige maar krachtige tool aangereikt krijgen.

Trefwoorden: #cloud, #e-build, #elektrisch schema, #EPLAN, #fluïdschema, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Eplan )

ENGINEERINGNET.BE - De cloud-software eBuild van Eplan richt zich op gebruikers van het Eplan-platform 2.8, die een volgende stap willen zetten naar een omgeving in de cloud. Hiermee krijgen gebruikers een eenvoudige maar krachtige tool, die het mogelijk maakt om de initiële projectplanning in de cloudomgeving uit te voeren.

Het is onderdeel van de Eplan ePulse cloudomgeving en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van engineering. Het programma focust zich volledig op een verhoogd gebruiksgemak, waarbij de vernieuwde manier van werken zich volledig toespitst op de cloudomgeving.

Vice President Cloud Business Hauke Niehus: "Dankzij deze software krijgen onze klanten een eenvoudige maar krachtige tool in handen die het mogelijk maakt hun projectplanning meteen in de cloudomgeving uit te voeren. Het stelt onze klanten in staat om automatisch schema's voor standaardcircuits te genereren door het gebruik van opgeslagen macrobibliotheken. Hierdoor kan veel tijd en tekenwerk worden bespaard bij het plannen van automatiseringstaken."

Het bijzondere aan deze software is dat het opgeslagen macro's levert voor volledige elektrische en fluidschema’s, in plaats van de gegevens alleen maar voor afzonderlijke apparaten of componenten te verstrekken.

Omdat alle logica en variaties in de macro’s vervat zitten, versnelt dit het ontwerpproces wat leidt tot ´smart operability´. Daardoor kunnen gebruikers zich voortaan concentreren op hun kerntaken en behoort de lastige "copypaste" methode tot het verleden.

Een ander voordeel van het gebruik van Eplan is dat er uitvoerig geteste templates van schema´s worden opgeslagen, wat de kwaliteit ten goede komt. De bibliotheken worden stelselmatig uitgebreid.

Er lopen momenteel gesprekken met een groot aantal componentenfabrikanten om het bereik van de bibliotheken uit te breiden. Het doel is om een zo breed mogelijk aantal component-configuratoren in het gamma te krijgen, om zo de gebruikerservaring te maximaliseren.

Omdat gegevens via de cloud aan de gebruikers worden aangeboden, wordt het veel eenvoudiger om deze informatie actueel te houden.


Klik hier voor meer informatie: https://www.eplan.de/ebuild-en



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.