Hoe als engineering bedrijf voorlopen op andere bedrijven?

Technisch nieuws 5/12/2019 14:06:35

Als engineering bedrijf ben je niet de enige die op zoek is naar nieuwe klanten. Hoe blijf je je concurrenten een stap voor? Wat kan je als bedrijf doen om op te vallen? ...

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

(13/1) ECA Group plant nieuwe fabriek in Haven Oostende

(13/1) Schneider Electric monitort energieverbruik wagenpark VITO

(8/1) Solid state LiDAR-expert Xenomatics definitief gelanceerd

(8/1) Mogelijk zwart gat gevormd door neutronensterren

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De laatste jaren is de focus vooral komen te liggen op online advertising. Maar verleg je focus eens naar de offlinemarkt!

Offline de onderneming presenteren
Waar een tijd lang de focus gericht werd op online aanwezig zijn, wat uiteraard nog altijd van belang is, zal je je ook moeten gaan realiseren dat veel mensen de persoonlijke aandacht missen. Juist het aanwezig zijn in lokale kranten of het verspreiden van flyers geeft deze persoonlijkere aandacht.

Een brief speciaal gericht aan een specifieke afdeling binnen een bedrijf kan zorgen voor nieuwe klanten. Mooie, duidelijke folders maken en deze zenden naar of uitdelen aan potentiële klanten maken net het verschil.

Dat zij vervolgens verder gaan zoeken op internet naar meer informatie is uiteraard prima, maar zover heb je ze in ieder geval al gekregen. En dat is toch de eerste stap op weg naar een nieuwe werkrelatie.

Andere vormen van offlinepresentatie kunnen zijn:

  • Billboard advertising
  • Op beurzen je bedrijf presenteren
  • Andere bedrijven bezoeken
  • Busreclame
  • Deel overal ouderwets visitekaartjes uit of bijvoorbeeld pennen
  • Hou open dagen

Flyers laten maken
Een flyer maken vraagt om een serieuze aanpak.  Deze informatiefolder moet immers niet alleen alles duidelijk in het kort vertellen, het moet er ook aantrekkelijk uitzien. Het oog is immers het zintuig wat de eerste selectie maakt.

Zo kan je flyers bij Reclameland.be laten maken, welke je online kunt ontwerpen. Hiermee maak je de flyer precies zoals jij het voor ogen hebt. Goedkoop flyers drukken is op deze manier zeker te behalen.

Folders ontwerpen en drukken is een prima manier om meer naamsbekendheid te krijgen en daarmee vertrouwen te creëren, maar kan uiteraard ook juist een fijne ondersteuning zijn om potentiële klanten nog even duidelijk informatie over jouw bedrijf mee te geven als ze bijvoorbeeld langs gekomen zijn ter oriëntatie. << (foto: kinwun - 123RF)

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Onderzoek: extreme hitte bestrijden met irrigatie

Een internationaal team is er op basis van metingen en wereldwijde klimaatsimulaties in geslaagd om de klimatologische effecten van irrigatie te isoleren van de effecten van de opwarming.

Onderzoek naar haalbaarheid elektrificatie industriële gasketels

Uit Nederlands onderzoek van ECN part of TNO blijkt dat alleen gasgestookte vlampijpketels met een thermisch vermogen van minimaal 5 MW potentieel geschikt zijn om te retrofitten.

50% van de bedrijven slecht voorbereid op cyberaanvallen

Uit onderzoek, dat Forrester Consulting uitvoerde in opdracht van Fortinet uitvoerde, blijkt dat industriële bedrijven door de toenemende digitalisering kwetsbaarder zijn voor cybercrime.

Octrooien in de prijzen op European Inventor Awards- artikel

Op de 14e editie van de European Inventor Award in Wenen gingen prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, DNA-testen, anti-fouling en herlaadbare batterijen, ...

Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

Metaforum, de interdisciplinaire denktank van KU Leuven, bekijkt hoe België kan bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en de Europese Green Deal.

UTwente strijdt met robotica tegen borstkanker

Promovendus Vincent Groenhuis verzachtte met verschillende prototypes van 3D geprinte biopsierobots het leed van de patiënt en maakt borstkankeronderzoek nauwkeuriger en efficiënter.

3 miljoen euro voor 22 Extended Reality-projecten

VLAIO steunt ondernemers om de mogelijkheden van Extended Reality-technologie te verkennen, samen met aanbiedende bedrijven. Extended Reality omvat Virtual Reality en Augmented Reality.

Prominente fysici: “Bouw een versneller van 100 kilometer bij CERN”

Een grote nieuwe deeltjesversneller bij CERN, met een omtrek van 100 kilometer, is de verstandigste keus om de deeltjesfysica de komende decennia echt vooruit te helpen.

BASF introduceert krasbestendig industrieel vloersysteem

Het innovatieve systeem MasterTop 1912 voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek en scoort met lage emissiewaarden. Het is een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals bijvoorbeeld fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen. >>

Partners