VUB opent innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie

Vorige week werd het AI Experience Center geopend op de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Het doel is om een wereldberoemd digitaal innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie te worden.

Trefwoorden: #AI, #artificiële intelligentie, #experience center, #kunstmatige intelligentie, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - De finale bedoeling is om de unieke mogelijkheden van AI en Robotica bereikbaar te maken voor bedrijven, starters, non-profits en kenniscentra. Dit AI Experience Center is de eerste stap.

De VUB is wereldwijd gekend op het gebied van AI, om haar sterke interdisciplinaire traditie, om haar centrale ligging in België en Europa en om haar nauwe banden met mondiale economische spelers en het ecosysteem van Flanders Innovation

Het AI Experience Center is een gezamenlijk project van vier VUB-onderzoeksgroepen: het Artificial Intelligence Lab, Brubotics, SMIT en ETRO, en is gelegen op de VUB-campus Etterbeek.

Het is een hightech test-, demonstratie- en ontmoetingsomgeving waar bedrijven, technologische ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en het grote publiek met AI kunnen experimenteren en samenwerken om technologische oplossingen te ontwikkelen en te produceren.

Het is hun ambitie om dit AI Fab Lab uit te bouwen tot een volwaardig AI Experience Center samen met de industrie en onderzoekspartners zoals imec.