MultiMechanics overgenomen door Siemens

Siemens blijft op overnamepad. Het bedrijf heeft onlangs software-ontwikkelaar MultiMechanics overgenomen en voegt nu ook materiaalmodellering toe aan zijn al uitgebreid gamma.

Trefwoorden: #3D, #digital twin, #modelling, #MultiMechanics, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens - MultiMechanics )

ENGINEERINGNET.BE - De technologie van MultiMechanics helpt bedrijven om op een efficiënte manier te voorspellen wat de eigenschappen zijn van materialen en hoe ze reageren op de elementen, inclusief fouten op microniveau, en dat met een enorme snelheid en nauwkeurigheid.

Door deze samensmelting kunnen klanten een digital twin maken van materialen door materiaaltechniek nauw te integreren met het ontwerp van onderdelen, performance engineering en productie.

Flavio Souza, President en CTO van MultiMechanics. “Deze combinatie maakt verdere innovatie mogelijk en vergroot de mogelijkheden van structurele simulatie. Dit kan met onder meer multi-physics-ondersteuning voor toepassingen zoals minimalisering van fouten in onderdelen, het voorkomen dat er gaten vallen in de levering van materialen en voorspelling van visco-elastische akoestische eigenschappen.”

Deze technologie wordt geïntegreerd in Simcenter-software van Siemens. Op die manier wordt materiaaltechnologie in de digitale workflow geïmplementeerd en ontstaat een diepgaande koppeling tussen materiaalontwikkelaars, ontwikkelaars van productieprocessen en ontwerpers van onderdelen.