Philippe Alboort van ArcelorMittal is Energiemanager van het Jaar

Tijdens het Energik Energy Manager of The Year-event werden 3 prijzen uitgereikt: 'Junior Energy Manager of the Year', 'Academic Energy Manager of the Year' en 'Energy Manager of the Year'.

Trefwoorden: #award, #energie, #energiemanager, #Energiemanager van het Jaar, #Energik, #masterproef, #thesis

Lees verder

Nieuws

( Foto: Energik )

ENGINEERINGNET.BE - Studenten energie­manage­ment die hun bachelorproef in eerste zit afgaven en geslaagd waren, konden zich tot eind augustus kandidaat stellen voor deze prijs. AP leverde 4 laureaten af, Howest 2.

De winnaar werd geselecteerd op basis van vier criteria: inhoud, maatschappelijke relevantie, presentatieskills en het energetisch aspect (met andere woorden: heeft de bachelorproef een serieuze energiebesparing als resultaat gehad).

Toon Stoot scoorde het best met zijn bachelorproef “Verbeteringspotentieel op perslucht en centrale afzuiging in ateliers van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij (MIVB)”. Voor deze bachelorproef werkte hij samen met studiebureau Cenergie.

Hij won de award van 'Junior Energy Manager of the Year', die wordt uitgereikt aan de student energiemanagement met de beste bachelorproef.

Michiel Kenis (KULeuven) haalt met zijn thesis “Strategic Participation of Coalitions of Wind Power Producers on the Electricity Market” de 'Academic Energy Manager of the Year'-award (voor de masterstudent Energie met de beste thesis) binnen en gaat bijzonder intelligent en diep in op de potentiële marktmechanismen m.b.t. de prijssetting van windenergie in de “day ahead market”.

Deze beide winnaars ontvingen elk een cheque van 1.000 euro, gesponsord door Engie en Fluvius.
?
Philippe Alboort van ArcelorMittal uit Gent ontrafelt in zijn presentatie “De rol van de energiemanager in de staalfabriek van de toekomst” op heldere wijze het complexe, geïntegreerde proces met een strategisch actieplan voor de nabije en verre toekomst.

De global approach en de ambitieuze acties/realisaties zijn toonaangevend en verregaand: van een klassieke zware industrie naar een duurzame, hightech industrie met een totale afgasrecuperatie, 50MW renewables, CO2 reductie, groene mobiliteit en circulaire economie. De introductie van “groene ton staal” maakt dat deze visie en inspanningen vertaald zijn naar een hoge maatschappelijke relevantie van dit ambitieuze project.

Hij mag zich dus een jaar lang 'Energy Manager of the Year' noemen.


ACHTERGROND
Het evenement Energik Energy Manager of The Year werd in 2017 in het leven geroepen door de vzw Energik, samen met AP Hogeschool en Howest.