Imec.istart wereldtop in UBI University Business Accelerator ranking

Bedrijfsnieuws 12/11/2019 12:28:04

UBI Global onthulde onlangs op de World Incubation Summit in Qatar hun tweejaarlijkse ranking van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, waarbij Imec.istart in de top 5 staat.

Lees hieronder verder   
Verwant

Laserpionier gaat voluit voor precisie

Octrooien in de prijzen op European Inventor Awards- artikel

Plannen voor wetenschapspark Leuven Noord

Patent aanvragen in België: 3 tips - column

Hoe als engineering bedrijf voorlopen op andere bedrijven?

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

(13/1) ECA Group plant nieuwe fabriek in Haven Oostende

(13/1) Schneider Electric monitort energieverbruik wagenpark VITO

(8/1) Solid state LiDAR-expert Xenomatics definitief gelanceerd

(8/1) Mogelijk zwart gat gevormd door neutronensterren

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De ranking is gebaseerd op de UBI Global World Benchmark Study, wereldwijd de grootste screening van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, met dit jaar 1.580 deelnemers.

De screening gebeurt aan de hand van een uiteenlopende lijst met ruim 50 parameters die vooral kijken naar de impact op het ecosysteem en de performantie van het programma.

"We blijven ons programma verbeteren om startups optimale begeleiding te bieden,” aldus Sven De Cleyn, imec.istart program manager. "Vorig jaar is een mentorenwerking gelanceerd die het startups makkelijker maakt om in contact te komen met domeinexperten."

"Ook hebben we nieuwe corporate partners verwelkomt en is er nog meer ingezet op het internationalisatietraject van onze startups," stelt De Cleyn.

Sinds de start in 2011, hielp Imec.istart ruim 200 tech startups zich te ontwikkelen tot succesvolle technologiebedrijven in uiteenlopende sectoren. Die startups creëerden meer dan 1.500 voltijdse jobs en haalden ruim 200 miljoen euro vervolgfinanciering op.

De Cleyn: “Bij hun deelname aan het imec.istart programma ontvangen de startups een financiële injectie van 50.000 euro. Tijdens de 12 tot 18 maanden durende begeleiding ondersteunt imec.istart hen bij het zoeken naar vervolgfinanciering."

"Op elke euro geïnvesteerd door imec volgt minstens 20 euro externe financiering. Daarmee blinkt imec.istart uit in vergelijking met andere topacceleratoren wereldwijd.”

Het doel van een business accelerator is om startups uit te laten groeien tot scale-ups. Ontoforce heeft bijvoorbeeld een tweede kantoor in de VS opgericht en Deliverect heeft in het eerste jaar na oprichting al een internationaal team.

Imec.istart trekt ook meer internationale startups aan die een activiteit in Vlaanderen willen opstarten. Ook komen de hun startups op de radar van internationale spelers in hun domein, wat resulteert in een groeiend aantal exits.

Zo werd onlangs nog Piesync, een startup die een oplossing ontwikkelde om data te delen tussen verschillende cloudapplicaties, overgenomen door Hubspot. << (Lydia Heida) (foto: imec)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Transistoren van germanium voor betrouwbare quantumberekeningen

Onderzoekers van QuTech, een samenwerking tussen TU Delft en TNO, ontwikkelen transistoren op basis van germanium die berekeningen uitvoeren voor de toekomstige quantumcomputer.

Bedrijfsleiders schatten kosten van cyberattacks veel te laag in

Internationale cyberverzekeraar Hiscox lanceert in België een app die de potentiële kosten van een cyberaanval berekent en welke aanvallen de grootste bedreigingen vormen voor een bedrijf.

Haven Oostende ontwikkelde zich in 2019 verder in niche markten

Het aantal invaarten voor onderhoud aan windturbines op de Noordzee steeg aanzienlijk, wat inmiddels werk verschaft aan ruim 600 mensen. In 2020 neemt dit nog verder toe.

Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

Bio-ingenieurs van de KU Leuven hebben een nieuwe antibacteriële strategie ontwikkeld, die bacteriën verzwakt door hun samenwerking te verhinderen waarbij geen resistentie optreedt.

Sweco integreert Talboom in aanbod

Als uitbreiding van hun expertise heeft Sweco Belgium de medewerkers en farma- en infrastructuurprojecten van Studiebureau Talboom en Talboom PharmaChem in zijn aanbod geïntegreerd.

Onderzoek: extreme hitte bestrijden met irrigatie

Een internationaal team is er op basis van metingen en wereldwijde klimaatsimulaties in geslaagd om de klimatologische effecten van irrigatie te isoleren van de effecten van de opwarming.

Onderzoek naar haalbaarheid elektrificatie industriële gasketels

Uit Nederlands onderzoek van ECN part of TNO blijkt dat alleen gasgestookte vlampijpketels met een thermisch vermogen van minimaal 5 MW potentieel geschikt zijn om te retrofitten.

50% van de bedrijven slecht voorbereid op cyberaanvallen

Uit onderzoek, dat Forrester Consulting uitvoerde in opdracht van Fortinet uitvoerde, blijkt dat industriële bedrijven door de toenemende digitalisering kwetsbaarder zijn voor cybercrime.

BASF introduceert krasbestendig industrieel vloersysteem

Het innovatieve systeem MasterTop 1912 voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek en scoort met lage emissiewaarden. Het is een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals bijvoorbeeld fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen. >>

Partners