Imec.istart wereldtop in UBI University Business Accelerator ranking

Bedrijfsnieuws 12/11/2019 12:28:04

UBI Global onthulde onlangs op de World Incubation Summit in Qatar hun tweejaarlijkse ranking van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, waarbij Imec.istart in de top 5 staat.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hoe als engineering bedrijf voorlopen op andere bedrijven?

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

Jan De Nul investeert in nieuwe offshore installatieschip

Vlaamse bedrijven zetten volop in op Industrie 4.0

Lancering proeftuin voor analyseren en uitwerken van productiesoftware

MultiMechanics overgenomen door Siemens

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kwaliteitsmanagement Lead Auditor - ISO 9001

NBN - Brussel

van 9/12/2019 tot 13/12/2019

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Gent

woensdag 11 december 2019

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 11/12/2019 tot 18/12/2019

Milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015

Ramada Plaza - Antwerpen

donderdag 12 december 2019

Interface tussen EPLAN en Phoenix Contact

EPLAN Webinar

donderdag 12 december 2019

Safety validation training

Pilz Academy - Gent

donderdag 12 december 2019

Keuze van de redactie

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

(28/11) Atlas Copco helpt leerkrachten om STEM aantrekkelijker te maken

(27/11) Consortium onderzoekt of voedselproductie in ruimte mogelijk is

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De ranking is gebaseerd op de UBI Global World Benchmark Study, wereldwijd de grootste screening van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, met dit jaar 1.580 deelnemers.

De screening gebeurt aan de hand van een uiteenlopende lijst met ruim 50 parameters die vooral kijken naar de impact op het ecosysteem en de performantie van het programma.

"We blijven ons programma verbeteren om startups optimale begeleiding te bieden,” aldus Sven De Cleyn, imec.istart program manager. "Vorig jaar is een mentorenwerking gelanceerd die het startups makkelijker maakt om in contact te komen met domeinexperten."

"Ook hebben we nieuwe corporate partners verwelkomt en is er nog meer ingezet op het internationalisatietraject van onze startups," stelt De Cleyn.

Sinds de start in 2011, hielp Imec.istart ruim 200 tech startups zich te ontwikkelen tot succesvolle technologiebedrijven in uiteenlopende sectoren. Die startups creëerden meer dan 1.500 voltijdse jobs en haalden ruim 200 miljoen euro vervolgfinanciering op.

De Cleyn: “Bij hun deelname aan het imec.istart programma ontvangen de startups een financiële injectie van 50.000 euro. Tijdens de 12 tot 18 maanden durende begeleiding ondersteunt imec.istart hen bij het zoeken naar vervolgfinanciering."

"Op elke euro geïnvesteerd door imec volgt minstens 20 euro externe financiering. Daarmee blinkt imec.istart uit in vergelijking met andere topacceleratoren wereldwijd.”

Het doel van een business accelerator is om startups uit te laten groeien tot scale-ups. Ontoforce heeft bijvoorbeeld een tweede kantoor in de VS opgericht en Deliverect heeft in het eerste jaar na oprichting al een internationaal team.

Imec.istart trekt ook meer internationale startups aan die een activiteit in Vlaanderen willen opstarten. Ook komen de hun startups op de radar van internationale spelers in hun domein, wat resulteert in een groeiend aantal exits.

Zo werd onlangs nog Piesync, een startup die een oplossing ontwikkelde om data te delen tussen verschillende cloudapplicaties, overgenomen door Hubspot. << (Lydia Heida) (foto: imec)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Moleculaire lijm ontwapent ziektes

Biomedisch ingenieur Eline Sijbesma van TU Eindhoven heeft kleine moleculen ontworpen, die specifieke ziekte-eiwitten ontwapenen door ze vast te plakken aan andere eiwitten.

Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

De Leuvense start-up Ray & Jules heeft een technologie ontwikkeld om koffie te roosteren op op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is 3x energie-efficiënter.

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

De cyberrisico’s voor KMO’s nemen toe, omdat cybercriminelen steeds meer aanvallen gaan automatiseren voor grootschaligere (ransomware) aanvallen, aldus G DATA CyberDefense.

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

Met 24 knappe staaltjes ingenieurswerk, van katapult tot slingerhamer, was de eerste competitiedag van Project Engineering Skills (PES) op Campus Diepenbeek een schot in de roos.

Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper

Een helm dragen in een fabriek is heel normaal. Toch zijn er vaak zaken met betrekking tot veilig werken waar minder aandacht aan wordt besteed dan noodzakelijk. Wat kunt u daaraan doen?

Nu al meer faillissementen in België dan vorig jaar

Uit de nieuwste Graydon Barometer Faillissementen blijkt dat er in eerste elf maanden van 2019 al 10.676 faillissementen uitgesproken werden of bijna 18,9% meer dan vorig jaar.

Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

Het Leids Universitair Medisch Centrum werkt samen de Universiteit Twente aan een gestandaardiseerd systeem voor organs-on-chips, een soort kunstorgaantje waar ook bloed doorheen stroomt.

Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieën voor

Een groep experts stelde aanbevelingen op hoe energie-intensieve sectoren in de EU zijn te transformeren, als onderdeel van een circulaire en klimaatneutrale samenleving tegen 2050.

RS Components introduceert voedingen van TDK-Lambda

RS Components, multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe serie geïntegreerde AC-DC-schakelstroomvoorzieningen (SMPS) van TDK-Lambda, een fabrikant van zeer betrouwbare voedingen voor industriële apparatuur wereldwijd. >>

Partners