Ontwikkeling drijvend offshore windproject in Schotse wateren

Elicio, een Belgische offshore wind­park­ontwikke­laar en -beheerder, bereidt samen met Ideol, een Franse floating offshore wind­technologie­leider, een bod voor op de aanstaande ScotWindaanbesteding.

Trefwoorden: #drijvende fundering, #Elicio, #hernieuwbare energie, #Ideol, #offshore, #Paul de la Guérivière, #Schotland, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Elicio )

ENGINEERINGNET.BE - Elicio is een energieproducent actief in hernieuwbare energie, en meer in het bijzonder in onshore en offshore wind in Frankrijk, België en internationaal. Het bedrijf neemt al deel aan de Belgische offshore windprojecten Norther, Rentel en SeaMade.

Ideol, gevestigd in La Ciotat te Frankrijk, werd in 2010 opgericht met als doel zowel technisch als economisch haalbare drijvende funderingsoplossingen voor de offshore windindustrie te ontwikkelen.

Daartoe ontwikkelde het bedrijf het gepatenteerde 'Damping Pool'-ontwerp, dat compatibel is met alle bestaande offshore windturbines.

Dit type drijvende fundering maakt de ontwikkeling mogelijk van projecten zonder waterdiepte of bodembeperkingen op locaties die profiteren van de best beschikbare windbronnen.

Het maximaliseren van de lokale inhoud en het optimaliseren van het hele proces van constructie tot installatie, onderhoud en buiten bedrijfstelling staat hierbij centraal.

Ideol heeft al twee drijvende windturbines die sinds 2018 in bedrijf zijn: een in Frankrijk, bij Le Croisic en een in Japan, bij Kitakyushu.

Het bedrijf is ook betrokken bij het eerste drijvende offshore windpark van de Franse Middellandse Zee, het zogeheten EOLMED-project, en verschillende andere drijvende projecten over de hele wereld.

“Het samenbrengen van de kennis van Ideol in floating offshore én de ervaring van Elicio in offshore wind biedt de zekerheid van een succesvolle projectontwikkeling, met focus op het effectief creëren van een Schotse productiecapaciteit en een competitieve eindprijs”, aldus Paul de la Guérivière, CEO van Ideol.