Luchthaven Charleroi past Smart Parking en Crowd Monitoring toe

Bedrijfsnieuws 31/10/2019 15:01:28

Het partnerschap tussen Telenet en Brussels South Charleroi Airport werpt al zijn vruchten af met nieuwe diensten voor reizigers via een app en digitaal platform.

Lees hieronder verder   
Verwant

VUB, UGent en KU Leuven werken samen rond impact AI

4D-printen van structuren met veranderende vorm

Schema´s genereren in de cloud met eBuild

Dataconversie Internet of Things energiezuiniger gemaakt

Securitas maakt camera’s slimmer met artificiële intelligentie

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Gent

woensdag 11 december 2019

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 11/12/2019 tot 18/12/2019

Milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015

Ramada Plaza - Antwerpen

donderdag 12 december 2019

Interface tussen EPLAN en Phoenix Contact

EPLAN Webinar

donderdag 12 december 2019

Safety validation training

Pilz Academy - Gent

donderdag 12 december 2019

Mondiale Magazijnverkoop met megakortingen

Mondiale - Gentsesteenweg - Zele

van 13/12/2019 tot 14/12/2019

Keuze van de redactie

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

(28/11) Atlas Copco helpt leerkrachten om STEM aantrekkelijker te maken

(27/11) Consortium onderzoekt of voedselproductie in ruimte mogelijk is

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het wifi-netwerk is in de afgelopen periode veel krachtiger gemaakt door Telenet en nu lanceren de twee bedrijven Smart Parking en Crowd Monitoring.

De voorbije maanden installeerde Telenet op een eerste lot van 500 plaatsen in parking P1 intelligente sensoren, gelinkt aan een camera en verbonden met het glasvezelnetwerk.

Op basis van de resultaten van dit experiment zullen Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en Telenet beslissen over de uitbreiding naar andere parkings van de luchthaven.

De reiziger kan nu vluchtinformatie en informatie over het traject van thuis naar de luchthaven ontvangen via de app CRL Airport.

Ook kan de reiziger op het moment van reserveren de nummerplaat van zijn voertuig invoeren. De geregistreerde nummerplaat wordt vervolgens herkend bij aankomst waardoor de slagbomen opengaan en de passagier een vrije parkeerplek krijgt.

In de toekomst kan de reiziger het voertuig controleren tijdens zijn verblijf dankzij een systeem van videobewaking.

Bij terugkeer helpt de app de reiziger om zijn voertuig snel terug te vinden. De reiziger kan daarna naar buiten rijden zonder te moeten aanschuiven aan de betaalautomaten.

Crowd monitoring houdt in dat de reiziger via de app CRL Airport en op basis van wifi- en Bluetooth-gegevens wordt begeleid tijdens de verschillende fases van zijn parcours binnen de terminal.

Indien nodig krijgt de reiziger berichten die zijn traject gemakkelijker kunnen maken en worden ook kortingen aangeboden in de shops van de luchthaven.

Dit betreft een dienst à la carte die de reiziger, naargelang de plaats waar hij zich bevindt, de mogelijkheid biedt om te profiteren van voorzieningen zonder zich druk te moeten maken over zijn vertrek en die ook oplossingen voorstelt indien hij te laat is.

Het nieuwe wifi-netwerk laat ook toe om passagiersstromen, de veiligheid en de organisatie van de luchthaven te optimaliseren. << (Lydia Heida) (foto: Brussels South Charleroi Airport)


Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Aerospace NDT-challenge 2019 gewonnen door UGent-MMS

Het UGent-MMS-team gebruikte zowel thermische als elastische golven om in materialen naar defecten te zoeken en won o.a. door hun uitstekende detectie van defecten en afmetingen.

Swabbing-robot van Socabelec bekroond door British Glass

Op 21 november laatstleden reikte de federatie van glasfabrikanten British Glass de Health and Safety Action-award uit aan de Waalse kmo Socabelec voor haar swabbing-robot.

Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

Janssen Pharmaceutica is het eerste bedrijf in Vlaanderen dat volop inzet op diepe geothermie. Dankzij het diepe geothermieproject kan het bedrijf haar CO2 uitstoot met 30% verminderen.

Moleculaire lijm ontwapent ziektes

Biomedisch ingenieur Eline Sijbesma van TU Eindhoven heeft kleine moleculen ontworpen, die specifieke ziekte-eiwitten ontwapenen door ze vast te plakken aan andere eiwitten.

Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

De Leuvense start-up Ray & Jules heeft een technologie ontwikkeld om koffie te roosteren op op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is 3x energie-efficiënter.

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

De cyberrisico’s voor KMO’s nemen toe, omdat cybercriminelen steeds meer aanvallen gaan automatiseren voor grootschaligere (ransomware) aanvallen, aldus G DATA CyberDefense.

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

Met 24 knappe staaltjes ingenieurswerk, van katapult tot slingerhamer, was de eerste competitiedag van Project Engineering Skills (PES) op Campus Diepenbeek een schot in de roos.

Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper

Een helm dragen in een fabriek is heel normaal. Toch zijn er vaak zaken met betrekking tot veilig werken waar minder aandacht aan wordt besteed dan noodzakelijk. Wat kunt u daaraan doen?

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners