Jan De Nul voltooit 2de fase van Taiwanees offshore windturbinepark

Formosa 1 is het eerste commerciële offshore windturbinepark in Taiwan en wordt voor 2020 operationeel. Het park ligt ongeveer 6 kilometer voor de westkust van het Miaoli-district in Taiwan.

Trefwoorden: #erosiebescherming, #Formosa, #fundering, #Jan De Nul, #monopijler, #offshore, #Taiwan, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project omvat twee fasen. In de eerste fase werden twee windturbines met een totale capaciteit van 8 MW geïnstalleerd, in waterdieptes die varieerden van 15 tot 30 meter.

In de tweede fase werden 20 offshore windturbines met een totale capaciteit van 120 MW aan de bestaande 8 MW-capaciteit toegevoegd. Deze fase nam vier maanden in beslag.

De windturbinefunderingen bestaan uit een monopijler en een overgangsstuk. Het gewicht van de monopijlers schommelt tussen 752 en 1.230 ton, met een maximale diameter van 8,4 meter en een lengte variërend van 60,1 tot 79,5 meter. De overgangsstukken wegen 465 ton en bestaan uit vijf interne platforms, een extern platform en een aanlegsteiger.

Rond de monopijlerfunderingen werd een erosiebescherming van 56.000 ton geïnstalleerd. Ook zorgde Jan De Nul voor het ontwerp, aankoop, installatie en testen van zeventien verbindingskabels en drie onderzeese exportkabels van 33 kV. Aan wal werd 12 kilometer stroomkabel ingegraven om het offshore windpark aan te sluiten op het net.

Bovenop haar contracten met internationale serviceproviders en productleveranciers heeft Jan De Nul Group ook verschillende service- en onderaannemingsovereenkomsten met lokale bedrijven in Taiwan afgesloten.

Jan De Nul Group stelde de haven van Taichung aan als uitvalsbasis voor het project. Ook bouwde de groep een lokaal netwerk van leveranciers uit voor de verschillende kleinere diensten: productie en aanlevering van breuksteen, opslag en transport van de funderingen, assistentie bij het aan land trekken van de kabels, installatie van kabels aan land, lokale duikers en bootverhuur, installatie van ondergrondse kabeltransitieputten en het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen.


Het windturbinepark is eigendom van Formosa 1 Wind Power Co: een joint venture van Ørsted A/S (35%), JERA (32,5%), Macquarie Capital (25%) en Swancor Holding (7,5%).