RFID lees-/schrijfkoppen met IO-Link voor eenvoudigere identificatie - techniek

Technisch nieuws 28/10/2019 11:41:33

De nieuwe HF RFID lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs maken identificatie nog eenvoudiger voor toepassingen waar een groot aantal identificatiepunten vereist is.

Lees hieronder verder   
Verwant

IP65-voedingsmodule breidt decentrale servo-aandrijvingssysteem uit

Nieuwe 300 mm waferfabriek van Bosch ligt op schema - artikel

Laserpionier gaat voluit voor precisie

Octrooien in de prijzen op European Inventor Awards- artikel

Plannen voor wetenschapspark Leuven Noord

Patent aanvragen in België: 3 tips - column

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe HF RFID lees-/schrijfkoppen zijn voorzien van een IO-Link-interface voor eenvoudige integratie via een punt-tot-punt-verbinding en werken met gelijk welke IO-Link-master. Met deze nieuwe producten zet Pepperl+Fuchs een stap verder naar een flexibele en moderne systeemintegratie.

Gefaciliteerde verwerking
De RFID lees-/schrijfkoppen zijn verkrijgbaar in drie verschillende behuizingen met een compact en robuust design voor toepassingen in zware, industriële omgevingen. Naast de verbinding met de beproefde evaluatie-eenheden van de IDENTControl-familie ondersteunen de nieuwe lees-/schrijfkoppen de snelle, open en toekomstbestendige IO-Link-standaard V1.1.

De nieuwe lees-/schrijfkoppen zijn gebruiksvriendelijk en bieden maximale flexibiliteit in toepassingsoplossingen. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee gebruiksmodes die speciaal werden ontwikkeld voor eenvoudige en ingewikkelde toepassingen:

  • EASY MODE zorgt voor een eenvoudige indienstname via plug-and-play zonder bijkomend programmeringswerk. De automatische startfunctie is ideaal voor onervaren RFID-gebruikers of voor eenvoudige identificeringstaken met kleine hoeveelheden data. Deze vereisen geen functieblok en de implementering is ongecompliceerd.
  • EXPERT MODE is een oplossing voor hoogperformante gegevenstoegang via een TCP-handshake. Aangepaste functieblokken en gebruikshandleidingen zijn beschikbaar voor download.

Klaar voor de slimme fabriek
De lees-/schrijfkoppen zijn eenvoudig te integreren in bestaande installaties via punt-tot-punt-verbinding naar gelijk welke IO-Link-master. Als onderdeel van haar productassortiment veldbusmodules biedt Pepperl+Fuchs aanverwante ethernet IO-modules met ingebouwde IO-Link-master voor een optimale verbinding en end-to-end-parametrering.

Naast de multiprotocolondersteuning voor de traditionele, hiërarchische veldbusverbinding (m.a.w. de communicatie tussen PLC en veldapparatuur) voorziet de ingebouwde IO-Link-master met 8 poorten de nieuwe ethernet IO-modules van niveau-overkoepelende connectiviteit voor communicatiestructuren, in de zin van Industrie 4.0.

Een maximum van acht RFID lees-/schrijfkoppen met IO-Link-capaciteit kunnen op deze manier worden aangesloten. Dit leidt tot maximale efficiëntie en beperkte channel-kosten.

De voornaamste kenmerken van de nieuwe RFID lees-/schrijfkoppen:

  • Gestandaardiseerde IO-Link-interface ontsluit het potentieel van Industrie 4.0
  • EASY MODE beperkt complexiteit zonder aan prestatievermogen in te boeten
  • Systeemstandaardisering met multiprotocolondersteuning naar de meest courante bussystemen
  • Flexibele en efficiënte oplossing laat toe lees-/schrijfkoppen met IO-Link te combineren met andere toestellen op ethernet IO-Link-master
  • Volledig systeem van één fabrikant: lees-/schrijfkoppen, tags en ethernet IO-Link-master


Voor meer informatie:
Pepperl+Fuchs N.V.
Metropoolstraat 11 - B-2900 Schoten
T: +32 3 644 25 00 - www.pepperl-fuchs.com - info@be.pepperl-fuchs.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Barbro Melgert, adjunct hoogleraar Immunologie aan het UMCG/RUG, is gespecialiseerd in longziekten en onderzoekt microplastics in het binnenmilieu van huizen. Met opvallend resultaat.

LHCb-experiment vindt nieuwe hints voor afwijkingen bekende deeltjesfysica

Een analyse van metingen aan botsende protonen uit de LHC-versneller suggereert dat elektronen, muonen en tau-deeltjes ook in hun interactie met andere deeltjes verschillen, naast hun massa.

Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

Nieuwe methoden voor bodemkartering dankzij drones

De UCLouvain en Centre Spatial de Liège hebben nieuwe dronedetectiemethoden ontwikkeld voor het in kaart brengen van de belangrijkste bodemeigenschappen met hoge ruimtelijke resolutie.

Haven van Zeebrugge kende vorige jaar 14% groei

Het totaal aantal verscheepte goederen lag op 45,8 miljoen ton, waarbij groei zich aftekende in alle belangrijke sectoren: roll-on/roll-off, vloeibaar aardgas, nieuwe wagens en containers.

2,4 miljoen euro voor onderzoek organische elektronica

UHasselt-professor Koen Vandewal ontvangt van de EU een ERC Consolidator beurs van 2,4 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe inzichten en toepassingen rond organische elektronica.

Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

Van 5G wordt naast de creatie van zo’n 22 miljoen jobs tegen 2035, ook veel economische output verwacht. Denk aan het massale ontwaken van het Internet of Things (IoT).

Early Bird registratie Asset Performance 4.0 nu open

BEMAS organiseert van 10 tot en met 12 juni 2020 de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. Het beloven drie leerrijke en stevig gevulde dagen te worden.

BASF introduceert krasbestendig industrieel vloersysteem

Het innovatieve systeem MasterTop 1912 voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek en scoort met lage emissiewaarden. Het is een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals bijvoorbeeld fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen. >>

Partners