Siemens’ interactief innovatiecentrum helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 28/10/2019 9:32:42

Vorige week heropende Siemens zijn vernieuwde Concept Center 4 Industries (CC4I) in Huizingen. Dit interactieve belevingscentrum biedt oplossingen voor digitaliseringstrajecten.

Lees hieronder verder   
Verwant

IP65-voedingsmodule breidt decentrale servo-aandrijvingssysteem uit

Nieuwe 300 mm waferfabriek van Bosch ligt op schema - artikel

Laserpionier gaat voluit voor precisie

Octrooien in de prijzen op European Inventor Awards- artikel

Plannen voor wetenschapspark Leuven Noord

Patent aanvragen in België: 3 tips - column

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde interactieve belevingscentrum moet bedrijven uit de maak- en procesindustrie ondersteunen bij hun digitale transformatie aan de hand van tastbare prototypes en hun virtuele kopie (digital twin).

Op die manier beantwoordt en anticipeert Siemens op de toenemende marktvraag voor concreet implementeerbare oplossingen voor digitaliseringstrajecten. Dit gebeurt via een zogenaamde “holistic digitalisation approach”.

Nadat een (potentiële) klant zijn uitdaging heeft omschreven, wordt het project volledig digitaal uitgewerkt op een 35 m² groot touchscreen op de achter- en zijwanden (tot nog toe moest dit via “try and error” met reële materialen en machines gebeuren).

Deze digital twin kan gekoppeld worden aan de fysieke machine. Zo kunnen bijvoorbeeld alle bewerkingen voor de productie van een afgewerkt product op de fysieke machine gebeuren zonder dat een product effectief gemaakt wordt, terwijl in de digital twin het product wel gemaakt wordt.

Deze innovatieve manier van productontwikkeling zorgt voor een hogere productiviteit, meer efficiëntie, een kleinere ecologische afdruk, snellere implementaties van nieuwigheden, flexibiliteit, veiligheid, enz …

Gemiddeld neemt een klantensessie een halve werkdag in beslag en verwacht wordt dat een 300 à 400 klanten per jaar hiervan gebruik zullen maken.

Dit belevingscentrum is geen marketing tool, maar een werkplek waar technologie op maat van en samen met de klant wordt ontwikkeld. Het verbreedt ook het spectrum waarin Siemens actief wil zijn. In de maakindustrie is het al prominent aanwezig, maar in de procesindustrie kan nog heel wat progressie gemaakt worden.

Dit concept center is trouwens volledig door de Belgische staf ontwikkeld en is wereldwijd uniek in zijn soort. << (PVDK) (foto: Siemens)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Barbro Melgert, adjunct hoogleraar Immunologie aan het UMCG/RUG, is gespecialiseerd in longziekten en onderzoekt microplastics in het binnenmilieu van huizen. Met opvallend resultaat.

LHCb-experiment vindt nieuwe hints voor afwijkingen bekende deeltjesfysica

Een analyse van metingen aan botsende protonen uit de LHC-versneller suggereert dat elektronen, muonen en tau-deeltjes ook in hun interactie met andere deeltjes verschillen, naast hun massa.

Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

Nieuwe methoden voor bodemkartering dankzij drones

De UCLouvain en Centre Spatial de Liège hebben nieuwe dronedetectiemethoden ontwikkeld voor het in kaart brengen van de belangrijkste bodemeigenschappen met hoge ruimtelijke resolutie.

Haven van Zeebrugge kende vorige jaar 14% groei

Het totaal aantal verscheepte goederen lag op 45,8 miljoen ton, waarbij groei zich aftekende in alle belangrijke sectoren: roll-on/roll-off, vloeibaar aardgas, nieuwe wagens en containers.

2,4 miljoen euro voor onderzoek organische elektronica

UHasselt-professor Koen Vandewal ontvangt van de EU een ERC Consolidator beurs van 2,4 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe inzichten en toepassingen rond organische elektronica.

Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

Van 5G wordt naast de creatie van zo’n 22 miljoen jobs tegen 2035, ook veel economische output verwacht. Denk aan het massale ontwaken van het Internet of Things (IoT).

Early Bird registratie Asset Performance 4.0 nu open

BEMAS organiseert van 10 tot en met 12 juni 2020 de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. Het beloven drie leerrijke en stevig gevulde dagen te worden.

BASF introduceert krasbestendig industrieel vloersysteem

Het innovatieve systeem MasterTop 1912 voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek en scoort met lage emissiewaarden. Het is een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals bijvoorbeeld fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen. >>

Partners