Nieuw centrum voor temperatuurgevoelig vrachtvervoer op Brussels Airport

Bedrijfsnieuws 24/10/2019 14:54:31

Swissport International heeft 's werelds meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van dit bedrijf geopend voor het transport van temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Innovatief computermodel optimaliseert vrachtverkeer

Antwerpse haven wil goederenvervoer per spoor verdubbelen

Goederenvervoer tussen North Sea Port en achterland vooral via binnenvaart

Smartphone app voor vlotte toegang chauffeurs tot bedrijfssites

Antwerp Gateway terminal krijgt nieuw operationeel gebouw

VIL lanceert blockchain­applicatie voor track-&-trace en e-documenten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Gent

woensdag 11 december 2019

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 11/12/2019 tot 18/12/2019

Milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015

Ramada Plaza - Antwerpen

donderdag 12 december 2019

Interface tussen EPLAN en Phoenix Contact

EPLAN Webinar

donderdag 12 december 2019

Safety validation training

Pilz Academy - Gent

donderdag 12 december 2019

Mondiale Magazijnverkoop met megakortingen

Mondiale - Gentsesteenweg - Zele

van 13/12/2019 tot 14/12/2019

Keuze van de redactie

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

(28/11) Atlas Copco helpt leerkrachten om STEM aantrekkelijker te maken

(27/11) Consortium onderzoekt of voedselproductie in ruimte mogelijk is

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe faciliteit biedt 3.620 m² geconditioneerde opslagruimte, waardoor klanten voortaan beschikken over een end-to-end cool chain. Eenmaal voltooid zal het vrachtcomplex ongeveer 25.000 m² magazijnruimte hebben.

De faciliteit is het meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van het bedrijf wereldwijd. Het ligt naast het bestaande luchtvrachtmagazijn van Swissport in het noordwesten van de luchthaven in de Belgische hoofdstad en is gewijd aan de afhandeling van farmaceutische zendingen.

“De nieuwe installatie stelt ons in staat om een naadloze service aan te bieden van de vrachtwagens tot aan het vrachtruim van de vliegtuigen”, zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europe, Middle East & Africa bij Swissport International.

"Het Swissport Pharma Center op Brussels Airport zal een sleutelrol spelen in ons groeiend wereldwijde netwerk van temperatuurgecontroleerde magazijnen.”

Een ruimte van 2.620 m² in het centrum is beschikbaar voor zendingen die een omgevingstemperatuur tussen +15°C en +25°C vereisen. Dit is drie keer de oppervlakte die voorheen beschikbaar was voor dit type zending. Nog eens 1.000 m² ruimte is beschikbaar met een gecontroleerde temperatuur tussen +2°C en +8°C.

De faciliteit is uitgerust met acht laadkades voor vrachtwagens, waardoor een volledig geconditioneerd transport van containers en pallets naar het magazijn mogelijk is, ongeacht de buitentemperatuur.

Het nieuwe, geautomatiseerde ‘material handling system’ met 432 stockageposities en zwenkplatformen (caster decks) zorgen samen, met bijbehorende vorkliften en pallettrucks, voor een efficiënte en veilige afhandeling.

Swissport kan klanten nu een end-to-end cool chain aanbieden van de levering in het magazijn tot het moment dat de vracht in het vliegtuig wordt geladen. << (Lydia Heida) (foto: Swissport)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Aerospace NDT-challenge 2019 gewonnen door UGent-MMS

Het UGent-MMS-team gebruikte zowel thermische als elastische golven om in materialen naar defecten te zoeken en won o.a. door hun uitstekende detectie van defecten en afmetingen.

Swabbing-robot van Socabelec bekroond door British Glass

Op 21 november laatstleden reikte de federatie van glasfabrikanten British Glass de Health and Safety Action-award uit aan de Waalse kmo Socabelec voor haar swabbing-robot.

Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

Janssen Pharmaceutica is het eerste bedrijf in Vlaanderen dat volop inzet op diepe geothermie. Dankzij het diepe geothermieproject kan het bedrijf haar CO2 uitstoot met 30% verminderen.

Moleculaire lijm ontwapent ziektes

Biomedisch ingenieur Eline Sijbesma van TU Eindhoven heeft kleine moleculen ontworpen, die specifieke ziekte-eiwitten ontwapenen door ze vast te plakken aan andere eiwitten.

Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

De Leuvense start-up Ray & Jules heeft een technologie ontwikkeld om koffie te roosteren op op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is 3x energie-efficiënter.

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

De cyberrisico’s voor KMO’s nemen toe, omdat cybercriminelen steeds meer aanvallen gaan automatiseren voor grootschaligere (ransomware) aanvallen, aldus G DATA CyberDefense.

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

Met 24 knappe staaltjes ingenieurswerk, van katapult tot slingerhamer, was de eerste competitiedag van Project Engineering Skills (PES) op Campus Diepenbeek een schot in de roos.

Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper

Een helm dragen in een fabriek is heel normaal. Toch zijn er vaak zaken met betrekking tot veilig werken waar minder aandacht aan wordt besteed dan noodzakelijk. Wat kunt u daaraan doen?

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners