Umicore neemt nieuwe Koreaanse productiefabriek in gebruik

Umicore heeft, vlakbij haar technologie­ontwikkelings­centrum, in het Koreaanse SongDo-Incheon haar nieuwe productiefabriek voor brandstof­celkatalysatoren ingehuldigd.

Trefwoorden: #autokatalysator, #brandstofcel, #katalysator, #Korea, #productiefabriek, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De productie zal in 2020 worden opgedreven met mogelijkheden voor bijkomende uitbreiding na 2020.

Met deze productie-uitbreiding, samen met de bestaande productiecapaciteit in het Duitse Hanau, zal Umicore zeker kunnen voldoen aan de toenemende vraag van haar autoklanten wereldwijd naar brand­stof­cel­kataly­satoren.

Die markt groeit momenteel onder invloed van de strengere wetgeving gericht op schone mobiliteit in combinatie met een toenemende wereldwijde bewustwording van de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering.

Brandstofcellen bieden immers een milieuvriendelijk alternatief voor verbrandingsmotoren in personenwagens en vrachtwagens. Ze combineren de milieuvoordelen van elektrische en hybride wagens met het rijbereik en de tanktijd van verbrandingsmotoren vandaag.

Het bedrijf beschikt over een concurrentiële productenportefeuille met sterke O&O programma’s en sloot nauwe samenwerkingsovereenkomsten met Hyundai Motors Group en andere toonaangevende autofabrikanten voor zowel bestaande autoplatformen als voor toekomstige ontwikkelingsprogramma’s.