Wat weet u over de evolutie van de Maintenance Manager? - whitepaper

Technisch nieuws 21/10/2019 9:59:17

Was er vroeger wel een functie als Maintenance Manager? Iemand die zijn vak maakte van het onderhouden van productiemiddelen. Nu lijkt het vanzelfsprekend, maar hoe is het vak geëvolueerd?

Lees hieronder verder   
Verwant

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Hoe u uw EAM-systeem het beste kunt promoten

Maintenance en Pumps & Valves, succesvol duo-event voor de hele industrie

DEME bouwt vaartuig voor onderhoud van offshore windmolenparken

Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Webinar Lock out Tag out

Pilz Webinar

vrijdag 24 april 2020

Basic of CE marking

Pilz Academy - Londerzeel

donderdag 14 mei 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Er is een flinke technologische ontwikkeling geweest door de eeuwen heen. Nu zult u vragen; wat is er dan precies allemaal veranderd? De industriële revoluties in een notendop. De eerste industriële revolutie (±1780) waar werkzaamheden, uitgevoerd door mens en paard, vervangen werden door stoommachines.

Tijdens de tweede industriële revolutie (±1870) werd stoom vervangen door elektriciteit. Dit zorgde voor betrouwbaardere aandrijving. De eerste productielijnen werden geïnstalleerd. De derde industriële revolutie (±1970) zorgde voor de intrede van de computer. Er kwam meer informatie beschikbaar, welke ook gedeeld kon worden. De eerste stappen tot digitale globalisatie werden gezet.

Wat is er veranderd voor de Maintenance Manager?
Nu bent u vast benieuwd wat deze industriële revoluties voor de Maintenance Manager hebben betekend? In de eerste industriële revoluties lagen productie en onderhoud dichter bij elkaar; de vakman repareerde zelf zijn defecten aan gereedschap en machines.

Een paar industriële revoluties later, tijdens de derde industriële revolutie ontstond er een nieuwe kijk op onderhoud. De Personal Computer (PC) deed zijn intrede. De focus lag niet langer alleen op het repareren (van storingen). Maar ook op het voorkomen hiervan, zodat de stilstand werd verminderd. Het preventief onderhoud was hiermee geboren.

Een nieuwe tijd breekt aan
De PC speelde een grote rol in de derde industriële revolutie. De PC is inmiddels geëvolueerd. Denk maar aan Smart Phones en Tablets. Daarnaast werden slimme sensoren in gebruik genomen, wat de start van IoT (Internet of Things) betekende. Deze sensoren geven meldingen af over bijvoorbeeld luchtdruk, oliepeil, etc.

Hierdoor kunt u mogelijke storingen aan zien komen. Hier is de vierde industriële revolutie eigenlijk begonnen. Hiermee kunnen we zeggen dat het preventief onderhoud steeds geavanceerder wordt. De ontwikkelingen gaan met sprongen vooruit. We zeggen altijd ‘’meten is weten’’, maar waarom dan niet voorspellen als we het eenmaal weten?

Voorspellend onderhoud met Smart Maintenance
Meten om te voorspellen is de volgende uitdaging. Dit staat centraal tijdens de vierde industriële revolutie. Met behulp van Smart Maintenance en IoT zal er voorspellend onderhoud kunnen plaatsvinden. Zelfdenkende computers, datanetwerken en zelflerende machines zullen zorgen voor een productie, die steeds beter aansluit op de vraag.

Dit zal zich ontvouwen tot bijvoorbeeld een slimme machine, welke bij een bijna-storing automatisch ingrijpt. Onder andere door de capaciteit te verlagen, wanneer er een onderdeel uit een volautomatische productielijn het dreigt te begeven. Kortom: in de toekomst zal het (voorspellend) onderhoud zich blijven ontwikkelen!

Wilt u meer weten over de Smart Maintenance Manager?
Download dan hier het e-book "De Maintenance Manager van vroeger en nu". <<

Voor meer informatie:
Ultimo Belgium bvba
Mechelen Campus, gebouw A
Schaliënhoevedreef 20 -2800 Mechelen
Tel: +32 (0)15 44 41 44 - Fax: +32 (0)15 44 41 45
info@ultimo.com - www.ultimo.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Digital Transformation met Dell Technologies

Er beweegt ontzettend veel in onze IT-branche. De digitale transformatie zet hele industrieën op hun kop. Denk aan retail, banking, mobiliteit, ... Overal zijn de uitdagingen enorm.

Miljoenen contactloze autosleutels eenvoudig te hacken

Wetenschappers van de COSIC-onderzoeksgroep (KUL) en van de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat auto's van Toyota, Kia en Hyundai gebruikmaken van zwakke cryptografische codes.

Nieuwe urinetest voor vroege opsporing prostaatkanker

UGent onderzoekers zetten grote stap in het opsporen van biomerkers voor urologische kankers, zodat deze kankers op tijd ontdekt en behandeld kunnen worden.

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Johnson & Johnson meldt dat Kris Sterkens vanaf vandaag de leiding over Janssen Pharmaceutica overneemt van Stef Heylen, die met pensioen gaat.

Autonome robot rijdt virusdodend UV-C licht rond (+video)

De autonome robot UVD van het Deense Blue Ocean Robotics zet ultraviolet licht, UV-C of een kortgolvige straling tussen 100 en 280 nm, in ziekenhuizen in tegen het Corona-virus.

Siemens koploper in beheer van gedistribueerde energiebronnen

Het marktonderzoeksbureau Navigant Research beoordeelde 16 leveranciers van gedistribueerde energiebronnen en netbeheer. Siemens Smart Infrastructure kwam naar voor als beste leverancier.

Brilliant Marine Research Idea beurzen toegekend

Met deze beurzen wil het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) jonge Vlaamse doctorandi stimuleren om buitengewone ideeën te verkennen en ‘out of the box’ te denken.

Een windturbine achter uw bedrijf ? - column

Grondeigenaars worden geregeld aangesproken om op hun eigendom een windturbine te plaatsen. Velen vinden de voorstellen van de bouwers financieel interessant en zijn geneigd dit te doen.

Kontron pITX-APL V2.0 levert hoge prestaties

Kontron breidt zijn productlijn in de Pico-ITX-vormfactor uit met het pITX-APL V2.0 embedded moederbord, dat is uitgerust met Intel AtomR E39xx en IntelR CeleronR N3350 / J3455 twee- en quad-core CPU's en biedt verbeterde prestaties met een uitgebreid scala aan functies. Het is ideaal voor industriële clienttoepassingen. >>

Partners