Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek
Bedrijfsnieuws 15/10/2019 15:45:43
Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.
Technologie haalt 70% vervuilde deeltjes uit de lucht
Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieën voor
West-Vlaamse campagne moedigt circulair ondernemen aan
ArcelorMittal ambieert ResponsibleSteel-certificering
Primeur: 7 Belgische bedrijven bestuderen grootschalige import van waterstof
Primeur: Gentse geveltuin zuivert douchewater
>> Meer verwant nieuwsKwaliteitsmanagement Lead Auditor - ISO 9001
NBN - Brussel
van 9/12/2019 tot 13/12/2019
Electrical Safety in Industrial Installations
Pilz Academy - Gent
woensdag 11 december 2019
CE-machinerichtlijn 2006-42-EG
Het Ingenieurshuis - Antwerpen
van 11/12/2019 tot 18/12/2019
Milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015
Ramada Plaza - Antwerpen
donderdag 12 december 2019
Interface tussen EPLAN en Phoenix Contact
EPLAN Webinar
donderdag 12 december 2019
Safety validation training
Pilz Academy - Gent
donderdag 12 december 2019
(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen
(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie
(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen
(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt
(28/11) Atlas Copco helpt leerkrachten om STEM aantrekkelijker te maken
(27/11) Consortium onderzoekt of voedselproductie in ruimte mogelijk is
>> Meer blikvangersENGINEERINGNET.BE - Heel wat bedrijven en organisaties stockeren oude pc’s, gereedschap, koffiemachines en ander elektro in hun kasten, omdat ze niet meteen een pasklare oplossing hebben om op een snelle, eenvoudige en wettelijke manier zich hiervan te ontdoen.
Zo stockeert een gemiddelde organisatie al snel 200 kilo oud of kapot elektro. Smartloop biedt de oplossing: in enkele kliks zetten bedrijven en organisaties gratis hun elektro op het platform.
Erkende ophalers bieden vervolgens hun beste prijs aan. Zo kan het bedrijf zelf beslissen met wie het in zee wil gaan. Eens het een ophaler heeft gekozen, spreken ze via de chatfunctie een plaats en tijd van ophaling af.
“Als een bedrijf een erg groot volume aanbiedt of het gaat over elektro dat veel waardevol materiaal bevat, zoals laptops of oude gsm’s, kan het bedrijf er nog geld aan verdienen,” aldus Hederik Tijs, Chief Operating Officer van Recupel.
Is dit niet het geval, dan zal het logischerwijze betalen voor de transport- en verwerkingskosten. Op deze manier zijn de prijsafspraken steeds marktconform en verlopen ze rechtstreeks met de ophaler.
Via Smartloop kunnen er méér ongebruikte toestellen aangeboden worden voor hergebruik en méér kapotte toestellen voor recyclage. Op Smartloop kunnen bedrijven zelf aangeven of hun toestellen nog geschikt zijn voor hergebruik of niet.
De data worden verwijderd en de toestellen krijgen een tweede leven via de Kringwinkels. Is het toestel kapot, dan kiezen de bedrijven voor recyclage.
“Smartloop zorgt ervoor dat bedrijven zich op een eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke manier kunnen ontdoen van hun e-waste,” stelt Peter Sabbe, CEO van Recupel.
"Het verwijderen van schadelijke stoffen uit de toestellen en het herwinnen van de grondstoffen gebeurt correct door erkende verwerkers. En dit alles tegen een marktconforme prijs."
"De erkende ophalers kunnen een extra inkomstenstroom aanboren. Het slapend elektro komt in de recyclagestroom terecht, zodat het ook gerapporteerd wordt." << (Lydia Heida) (foto: Recupel)
Smartloop