Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie

Familiebedrijf Armstrong International liet onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op zijn site in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal installeren. Dauvister stond in voor de installatie.

Trefwoorden: #Armstrong International, #CO2, #Dauvister, #Luminus, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Milieu en energiebeheer zijn twee belangrijke pijlers van het MVO-beleid van Armstrong International. Het bedrijf engageert zich om minder energie te verbruiken, minder afval te produceren, minder uitstoot te genereren en bij te dragen aan een gezonder milieu.

Voor dit project bedroeg het elektriciteitsverbruik van de site van Herstal 600.000 kWh/jaar; de keuze voor de installatie van zonnepanelen lag dan ook voor de hand. Op de daken van de site van Herstal werden 909 panelen met een vermogen van 250 kWc en een totale oppervlakte van 2500 m² geïnstalleerd.

De productie van de installatie wordt geschat op 235.000 kWh/jaar, wat toelaat om bijna 40% van het verbruik van de site te dekken. Daarnaast zal de energiefactuur van Armstrong met 30% dalen en zal 51 ton CO2 minder worden uitgestoten.


ACHTERGROND
Armstrong International telt wereldwijd meer dan 3.000 werknemers en vertegenwoordigers. Het bedrijf is een betrouwbare leverancier van efficiënte oplossingen voor stoom, lucht en warm water (stoomafscheiders, condensaatrecuperatieapparatuur, druk- en temperatuurregelaars enz.) die zijn klanten in meer dan 100 landen toelaten veel tijd, geld en energie te besparen.