Besix scoort grootschalig Pools waterbouwproject

Het Poolse Maritiem Bureau van Gdynia heeft het contract voor de aanleg van een scheepvaartkanaal dwars door de Wislaschoorwal gegund aan de joint venture van Besix en NDI Group.

Trefwoorden: #Besix, #bruggen, #kanaal, #NDI Group, #Polen, #waterbouw

Lees verder

Techniek

( Foto: Besix )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe infrastructuur werd ontworpen door de ingenieursbureaus Mosty Gdansk en Projmors en hebben als doel het zeeverkeer te vergemakkelijken.

Bovendien zal het een boost geven aan de havenactiviteiten van Elblag door de afstand tot de Baltische Zee drastisch in te korten en de haven toegankelijk te maken voor grote zeeschepen. Verder zal dit ook de werkgelegenheidsgraad en de economie in de provincie Ermland-Mazurië (Polen) ten goede komen.

De werken omvatten de bouw van twee golfbrekers, een kanaal, twee draaibruggen over de sluis, vier sluisdeuren, gebouwen, landscaping, maar ook de omliggende wegen en bodemversterking van de wegdijken. De joint venture zal tevens in het Wislahaf een kunstmatig eiland van 190 hectare aanleggen.

De totale contractwaarde bedraagt 187 miljoen euro en wordt gefinancierd door de Republiek Polen. Het einde van deze werken wordt voorzien voor 2022.