Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Kinepolis boven de andere finalisten Actief, Aertssen en Torfs.

Trefwoorden: #EY, #Guardsquare, #Kinepolis, #Onderneming van het Jaar

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - EY organiseert de award voor ‘Onderneming van het Jaar’ sinds 1995. Al 25 jaar zet de prijs Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Tijdens deze speciale verjaardagseditie overhandigde Koning Filip de trofee aan Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis. Patrick Rottiers, CEO van EY België: “Kinepolis, dat dankzij zijn actieve expansiestrategie uitgroeide van familiebedrijf tot absolute wereldtop, is de perfecte belichaming van alle kwaliteiten die een bedrijf moet hebben om tot ‘Onderneming van het Jaar’ bekroond te worden.”

Michèle Sioen, voorzitster van de negenkoppige jury: “Naast de indrukwekkende expansiestrategie, valt Kinepolis vooral op door het ‘empoweren’ van zijn medewerkers en het creëren van extra toegevoegde waarde aan de klantervaring. Dit alles gebeurt met oog voor het milieu, met name door het invoeren van energiebesparende technieken, het uitvoeren van duurzame renovaties en het incorporeren van de nieuwste bioscooptechnologieën, om maar enkele van de vele inspanningen te noemen.”

Tijdens de ceremonie werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2019 uitgereikt. Het Leuvense Guardsquare, opgericht door Heidi Rakels en Roel Caers, werd dit jaar door de jury verkozen als winnaar.

De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan.

Hans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury: “Met zijn kwalitatief en innovatief product is Guardsquare de verdiende winnaar. Hun technologie is breed toepasbaar en geniet bovendien een ruime erkenning bij de initiële gebruikers van het product. In tijden waarin beveiliging van data op digitale toepassingen steeds belangrijker wordt, is de jury er bovendien van overtuigd dat het bedrijf nog groot groeipotentieel heeft.”

Aan de andere kant van de taalgrens werd de ‘L’Entreprise de l’Année’ 2019, dat voor de 24ste keer werd georganiseerd in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis, gewonnen door voor IT-bedrijf EASI.

De prijs voor ‘Scale-up de l’Année’ 2019 ging dan weer naar CluePoints.


(foto's: EY)