Central Auto overgenomen door Imes Dexis

Imes Dexis blijft op het overnamepad om zijn groeistrategie verder te zetten. Na de overname van Eltec System vorige maand, heeft het bedrijf nu ook het Antwerpse Central Auto overgenomen.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #Central Auto, #Imex Dexis, #overname, #pneumatiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Imes Dexis )

ENGINEERINGNET.BE - Door de overname van Central Auto, de specialist in o.a allerlei pneumatische toepassingen en hydraulische verbindingen, groeit Imes Dexis verder in zijn ambitie om de meest complete MRO-partner te zijn voor de Antwerpse havenindustrie.

Joël Toremans, Algemeen Directeur van Imes Dexis: “Door de sterke digitalisering van de industrie en de opkomst van het ‘Industrial Internet of Things’ is het aanbieden van onderdelen alleen niet langer voldoende. Als integrated supply chain-specialist bieden we de nodige hulp aan en begeleiden we bedrijven in hun transitie naar Industrie 4.0. Om deze missie op nationale schaal te kunnen waarmaken hebben we de juiste partners nodig.”

Het familiebedrijf Central Auto begon in 1945 als een winkel voor auto-onderdelen en groeide al snel uit tot een groot aanbieder van industriële benodigdheden voor de Antwerpse haven.

Het bedrijf breidde zijn diensten vanaf de jaren ’70 uit met hydraulica, een persluchtcentrum en bleef ook in de jaren ‘90 verder investeren. Dankzij zijn strategische ligging, de grote voorraad en gespecialieerde kennis is dit de ideale one stop shop voor de Antwerpse havenbedrijven en de industrie.

Bruno Genbrugge, verantwoordelijk voor de pneumatische divisie van Central Auto: “Dankzij deze overname kunnen we de toekomst van ons bedrijf naar alle personeelsleden, klanten en leveranciers garanderen.”