Jorge Solis wordt nieuwe CEO bij Punch Powertrain

Punch Powertrain, leverancier van aandrijf­systemen en transmissie­technologie voor de auto­mobiel­industrie, heeft Jorge Solis met onmiddellijke ingang aangesteld als zijn nieuwe CEO.

Trefwoorden: #aandrijvingen, #CEO, #Jorge Solis, #Punch Powertrain, #transmissie

Lees verder

HR

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Jorge Solis heeft een diploma burgerlijk ingenieur behaald aan de universiteit ITESM in Mexico. Met zijn 25 jaar wereldwijde ervaring heeft hij een sterke reputatie opgebouwd in innovatie binnen de automobielindustrie en geïntegreerde toeleveringsketens.

Hij komt van het WABCO Vehicle Control Systems, waar hij de functie van President van de Truck, Bus en Car Original Equipment Manufacturers Division en Executive Officer bekleedde. Hij was ook meer dan 4 jaar lid van de raad van bestuur van WABCO India Ltd.

Daarvoor was hij vanaf 1995 werkzaam op hoog niveau in verschillende operationele en transformerende functies in de Valeo Group en werkte hij zowel in Frankrijk, de Verenigde Staten als Mexico.

Hij volgt directielid Barend Braaksma op, die CEO ad interim was na het plotse overlijden van de voormalige CEO, Cor van Otterloo.

In zijn nieuwe taak moet Solis het bedrijf leiden naar een rendabele groei en wereldwijde expansie. Daarnaast moet hij de innovatiepijplijn stroomlijnen om automobielfabrikanten te ondersteunen in hun ontwikkeling van hybride en elektrisch aangedreven voertuigen.