• 01/10/2019

MTV 2LR lineaire unit met twee kogelomloopspindels

Unimotion, vertegenwoordigd door Rotero, heeft de MTV-serie lineaire units uitgebreid met ‘2LR’-versie. Deze beschikt over een gecombineerde kogelomloopspindel met tegengestelde schroefdraad.

Trefwoorden: #lineaire units, #MTV-serie, #Rotero, #Unimotion

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Sloveense Unimotion ontwikkelt, produceert en levert mechanische lineaire units, compacte lineaire units, multi-assige systemen en klantspecifieke producten voor applicaties waar hoge eisen worden gesteld aan de dynamische eigenschappen. Regelmatig introduceert het bedrijf slimme innovaties.

2LR compacte lineaire unit
Zo is de serie compacte lineaire eenheden (de MTV serie) onlangs uitgebreid met de 2LR versie. Deze speciale variant voorziet in twee kogelomloopspindels met respectievelijk een linkse en een rechtste draad.

Omdat de spindels zijn gekoppeld, bewegen de loopwagens bij aandrijving simultaan van elkaar af of naar elkaar toe. Dit maakt de lineaire units bij uitstek geschikt voor onder andere het open en sluiten van luiken of het spreiden van draden of andere producten.

Opbouw
Evenals de andere varianten uit de MTV serie zijn ook de 2LR units opgebouwd uit een hard geanodiseerde aluminium profiel van 6063 AL. Dit profiel is in één opspanning vervaardigd op een meerassig freescentrum wat resulteert in onder andere een hoge maat- en vormnauwkeurigheid en hiermee een constante hoge kwaliteit.

Verder zijn de profielen voorzien van een speciale strip die alle onderdelen in het profiel beschermt tegen vuil en stof. Het profiel omvat tot slot T-gleuven voor bevestiging van de lineaire unit of naar wens extra sensoren en schakelaars. Tevens is een reed schakelaar toe te passen.

Geïntegreerde ondersteuning
De lineaire units uit de MTV serie zijn uit te rusten met een willekeurig aantal parallelle en onderhoudsvrije ondersteuningen van kunststof ten behoeve van de kogelomloopspindels.

Door deze ondersteuningen zijn hoge snelheden bij grote slaglengtes te realiseren. Ook is de toegestane maximale Buckling kracht die optreedt bij de kortere kogelomloopspindels hiermee te verhogen.

De prestaties zijn nog verder te verbeteren door de ondersteuningen te integreren. Denk daarbij aan hogere snelheden en belastingen maar tevens aan langere slagen als gevolg van gereduceerde trillingen en vervormingen.

De spindels zelf hebben een standaard tolerantie klasse van ISO07 (ISO05 op verzoek) en maken gebruik van een spelingvrije kogelmoer.


Meer informatie
Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10 - 2800 Mechelen
T: +32 (0)15 451 840 - F: +32 (0)15 451 841
info@rotero.be - www.rotero.com

 Lees méér over: Rotero


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.